Štićenici Udruge za Down Sindrom izradili jaslice u Mostaru

-

Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače  postavljene jaslice koje su radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostara.

Likovnu radionicu vodi mostarski akademski kipar Dalibor Nikolić. Polaznici radionice su lijepili i rezali likove Marije, Josipa, malenog Isusa, pastira, kraljeva i životinja.

Akademski kipar Dalibor Nikolić je izjavio :

” Slijedeći postojeće procese koje radimo u sklopu radionica za djecu s posebnim potrebama, tematski radimo na istom principu radnog procesa, jaslica, svete obitelji i prikladne kuće. Djeca su imala priliku izabrati između stotinu različitih rješenja ona koja žele vidjeti u javnom prostoru . ”

Radionice je finansiralo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Udruga za Down sindrom Mostar organizira događaj “U susret Božiću”.

Riječ je o kulturnoj manifestaciji s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu Mostaru.

Organizirat će i izradu jaslica za Grad Mostar, te izložbu radova s likovne radionice djece i mladih s Down sindromom, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih u Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

Izložba će biti prodajnog karaktera, a sredstva koja se prikupe za vrijeme izložbe donirati će se za nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade sa sindromom Down.

U Mostaru ove godine neće biti organizovan Winterville – Zimski grad zbog trenutne epidemiološke situacije u gradu ali i u ostatku države.

spot_img

Mostar vijesti