More
  VijestiObavijestiŠtićenici Udruge za Down Sindrom izradili jaslice u Mostaru

  Štićenici Udruge za Down Sindrom izradili jaslice u Mostaru

  Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače  postavljene jaslice koje su radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostara.

  Likovnu radionicu vodi mostarski akademski kipar Dalibor Nikolić. Polaznici radionice su lijepili i rezali likove Marije, Josipa, malenog Isusa, pastira, kraljeva i životinja.

  Akademski kipar Dalibor Nikolić je izjavio :

  ” Slijedeći postojeće procese koje radimo u sklopu radionica za djecu s posebnim potrebama, tematski radimo na istom principu radnog procesa, jaslica, svete obitelji i prikladne kuće. Djeca su imala priliku izabrati između stotinu različitih rješenja ona koja žele vidjeti u javnom prostoru . ”

  Radionice je finansiralo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

  Udruga za Down sindrom Mostar organizira događaj “U susret Božiću”.

  Riječ je o kulturnoj manifestaciji s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu Mostaru.

  Organizirat će i izradu jaslica za Grad Mostar, te izložbu radova s likovne radionice djece i mladih s Down sindromom, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih u Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

  Izložba će biti prodajnog karaktera, a sredstva koja se prikupe za vrijeme izložbe donirati će se za nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade sa sindromom Down.

  U Mostaru ove godine neće biti organizovan Winterville – Zimski grad zbog trenutne epidemiološke situacije u gradu ali i u ostatku države.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 4.6 / 5. Brojanje glasova: 10

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img