Splićanka iz Grčke o stravičnoj nesreći: “Iz vagona iznose komade tijela, teško ih je identificirati”

Najmanje 36 ljudi je poginulo, a više od 80 je ozlijeđeno u sudaru vlakova blizu grčkog grada Larisse oko ponoći, objavili su vatrogasci. Sudarili su se putnički i teretni vlak u središnjoj Grčkoj, a spasilački timovi izvlače putnike iz smrskanih vagona.

“Još uvijek pretražuju vlakove, odnosno vagone, i iz njih iznose komade ljudskih tijela i stavljaju ih u crne vreće. Prvi vagoni su potpuno uništeni, a osim njih, još su četiri iskočila iz tračnica”, priča za Slobodnu Dalmaciju Ada Bilić, Splićanka koja više od 20 godina živi i radi u Larissi, gradu nedaleko od mjesta nesreće.

“Ozlijeđene prevoze u dvije bolnice u Larissi, u jednu u gradiću Katerina (tamo prevoze lakše ozlijeđene) i u Solun. U putničkom vlaku je prema informacijama bilo 352 putnika, a u teretnom vlaku je bilo 20-ak željezničara. U putničkom vlaku je bio, kako kažu, veliki broj studenata, dakle, mladih ljudi. Nakon sudara je izbio veliki požar, tako da iz bolnica u Larissi javljaju da je poginule vrlo teško identificirati jer su mnogi od njih izgoreni, odnosno tijela su im karbonizirana”, dodaje Ada Bilić.

Objava Splićanka iz Grčke o stravičnoj nesreći: “Iz vagona iznose komade tijela, teško ih je identificirati” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas