More
  VijestiSljedećeg tjedna sastanak dionika zdravstvenog sustava sa Sindikatom SKB-a

  Sljedećeg tjedna sastanak dionika zdravstvenog sustava sa Sindikatom SKB-a

  Uoči današnje sjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održan je sastanak članova Vlade i Pregovaračkog tima Vlade za pregovore s reprezentativnim Nezavisnim sindikatom zaposlenika SKB Mostar.

  Na sastanku je razmotren tijek pregovora te iznesena stajališta dionika zdravstvenoga sustav čiji predstavnici sudjeluju u radu Pregovaračkog tima.

  Tom prigodom dogovoreno je kako će se u utorak, 9. ožujka, održati sastanak svih relevantnih i odgovornih dionika zdravstvenog sustava: osnivača i suosnivača zdravstvenih ustanova – općina, gradova, županija i Federacije BiH, zavoda zdravstvenog osiguranja, te menadžmenta zdravstvenih ustanova s predstavnicima reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, kako bi se zajednički, uz uvažavanje složene financijske situacije vezane za pandemiju koronavirusa, došlo do konačnih, za sve prihvatljivih i održivih rješenja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Nakon održanog sastanka, Vlada je na svojoj sjednici, s ciljem kvalitetne pripreme za najavljeni sastanak svih dionika zdravstvenog sustava, nastavila razmatrati realne mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju u trenutnoj složnoj proračunskoj situaciji.

  Ponovno je naglašeno kako je, zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, ovogodišnji županijski proračun u odnosu na prošlu godinu umanjen za oko 17 milijuna maraka, a javni prihodi od početka godine manji su za oko 15 posto.

  Po pola milijuna KM za sport i kulturu

  Iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa donesen je niz odluka, među kojima je odluka o izdvajanju ukupno pola milijuna maraka za potporu sportu, od čega 150.000 maraka za izvanredne sportske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

  Također, donesena je odluka o izdvajanju ukupno pola milijuna maraka za potporu kulturi, za nacionalne udruge i organizatore nacionalnih manifestacija, odnosno za projekte koji afirmiraju povijesni razvoj BiH i kulturni identitet njenih naroda, doprinose podizanju afirmacije kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, te kulturnih ruta – njihove samoodrživost i jačanja turističke ponude HNŽ-a.

  Usvojena je i Odluka kojom se odobrava izdvajanje 220.000 KM za Radioteleviziju Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

  Vlada je usvojila Odluku kojom je odobreno 850.000 KM za rekonstrukciju, investicijsko održavanje i dogradnju zgade Skupštine HNŽ te nabavku opreme.

  Vezano za rad Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Vlada je usvojila Program utroška 55.000 KM za aktivnosti vezane za provedbu Prostornog plana HNŽ.

  S obzirom na to da je ranije donesena Odluka o pristupanju izradi urbanističkog projekta turističke zone “Karaotok” u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ Park prirode Hutovo blato, na današnjoj sjednici usvojena je odluka i odobrena su potrebna sredstva za provedbu izbora nositelja izrade urbanističkog projekta “Karaotok”.

  Vlada HNŽ-a je, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, razmotrila Informaciju o izvršenju Programa utroška namjenskih sredstava vodnih naknada za 2020. godinu.

  Naglašeno je kako je realizacija Programa tekla u skladu s donesenim odlukama i zahtjevima lokalnih jedinica. Istaknuti su projekti sufinanciranja izgradnje kolektora na području Mostara, izgradnje obaloutvrde na području Konjica, rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u Jablanici, kanalizacije za Čitluk, vodovodnog sustava Dubrave i vodoopskrbnog sustava za Ravno.

  Razmotrena je i Informacija o izvršenju Programa utroška namjenskih sredstava vodnih naknada za novoplanirane projekte među kojima se ističe sufinanciranje realizacije projekata kanalizacijske mreže Konjica, izgradnje vodovodne mreže u općini Prozor–Rama, te međunarodnog odvodnog sustava u Neumu.

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img