Slikarski velikani u galeriji mostarskog Centra za kulturu

Milosavljević, Gvozdenović, Kujačić, Prica, Sefić, samo su neki od poznatih bardova slikarstva čija se djela mogu vidjeti u galeriji mostarskog Centra za kulturu od 28. travnja do 15. svibnja.

Riječ je o 30 slika iz zadužbine Neimarević, koju je osamdesetih godina prošlog stoljeća u sjećanje na svog oca Savu Neimarevića, Mostaru poklonila njegova kćerka Ksenija.

Ta zadužbina ukupno broji šezdeset djela poznatih autora s područja bivše Jugoslavije, a ovog puta je pred mostarskom publikom jedan dio tog bogatog fundusa. Osim radova već spomenutih doajena slikarstva, tu su i djela Nikole Graovca, Branka Filipovića, Gradimira Petrovića, Clare Romano, Milene Barilli i drugih.

Izložbu zajedno organiziraju Centar za kulturu Mostar i Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača.

Zbog epidemiološke situacije ni ovoga puta nije upriličeno svečano otvaranje, a postavka se može pogledati i on-line putem.

Sava Neimarević rođen je 1866. u Mostaru, gdje je živio i radio. Bio je istaknuti revolucionar, a krajem 30-ih godina prošlog stoljeća nestao je u političkim čistkama, vjeruje se, u ondašnjem SSSR-u, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas