ŠK “Igman” Konjic nastupa u Premijer ligi BiH

Šahovski klub Igman Konjic po drugi put nastupa u Premijer ligi BiH koja je počela prije dva dana u Sarajevu. Prošle godine su konjički šahisti osvojili 4.mjesto, što im je omogučilo da se i ove godine nađu među devet najboljih šahovskih ekipa. Odigrana su dva kola, a danas se igra treće. Početak nije bio sjajan za konjičke šahiste, kazao je sekretar ŠK “Igman” Konjic Sulejman Mulić, jer su doživjeli dva poraza.

Konstantin Tarlev nastupa za ŠK “Igman” Konjic

“Premijer liga BiH  je najjači i najviši rang takmičenja u kojoj nastupa i ŠK “Igman” Konjic. Jedini smo predstavnici iz našeg kantona i nalazimo se među najboljim ekipama u BiH. Odigrana su dva kola, a danas se igra treće. Mi smo počeli skromno. Izgubili smo u prvom kolu od ekipe ŠK “Sarajevo”, rezultatom 4,50:1,50, a u drugom od ekipe iz ŠK “Bihać” 4:2. Danas u 16 sati, u trećem kolu, igramo protiv ekipe “Bjelašnica” iz Pazarića. Raspored u prva dva kola nije nam išao na ruku, ali momci se bore i daju sve od sebe da ostvare što bolji rezultat. Inače, sve su ekipe veoma kvalitetne, možemo reći da je u pitanju evropski nivo”-kazao je Mulić.

šk "igman" konjic nastupa u premijer ligi bih
ŠK “Igman” Konjic nastupa u Premijer ligi BiH

Konjički šahisti priželjkuju ponovo poziciju koja će im osigurati učešće u Premijer ligi BiH i naredne godine. Imaju dva pojačanja, a u sastavu ekipe je ukupno devet šahista.

šk "igman" konjic nastupa u premijer ligi bih
Muamer Mrndžić

“Mi smo prošle godine osvojili 4.mjesto, i kad bi i ove godine mogli izbjeći dva posljednja mjesta, to bi značilo ostanak u ligi. Imamo dva pojačanja iz Holandije i Ukrajine, kao što imaju i drugi timovi. U našoj ekipi su: Konstantin Tarlev, Ernst Sipke, Nihad Hodžić, Samuel Zenelaj, Muamer Mrndžić, Sean Ćorović, Alan Ćišić, Fisnik Zenelaj i ja”-dodao je sekretar ŠK “Igman” Konjic Sulejman Mulić.

šk "igman" konjic nastupa u premijer ligi bih
Fisnik i Samuel Zenelaj

Premijer liga BiH za šahiste igra se do 8.novembra, a titulu prvaka brani Šahovski klub “Bosna” Sarajevo. Također, osim za muškarce, igra se istovremeno i Premijer liga BiH za žene u šahu.

radiokonjic.ba

02.11.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Popularno danas