More
  VijestiKultura'Savršeni partner' večeras otvara Mostarsko proljeće

  ‘Savršeni partner’ večeras otvara Mostarsko proljeće

  Dvadeset treće izdanje Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarsko proljeće večeras će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20 sati otvoriti predstava “Savršeni partner”, autora Mire Gavrana, u izvedbi Teatra “Gavran”.

  Predstavu redateljski potpisuje Slađana Kilibarda, a igraju Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela.

  Kako je u razgovoru za Fenu kazala glavna tajnica Matice hrvatske Mostar Misijana Brkić Milinković, Mostarsko proljeće ove godine održava se u jesen zbog epidemioloških prilika, odnosno neprilika.

  – Ove godine jednostavno epidemiološke prilike nisu dozvolile da se Mostarsko proljeće održi u uobičajenom terminu, iako ni sada nisu sjajne. Nadamo se da će se sljedeće godine situacija normalizirati i da će Mostarsko proljeće krenuti u svom redovitom terminu travanj/svibanj – kazala je Brkić Milinković.

  Mostarskog proljeća nastavlja se u srijedu, 13. listopada, kada će biti upriličeno predstavljanje knjiga fra Ike Skoke “Franjevci u djelima Ive Andrića”. Predstavljanje će se održati u 19 sati u hotelu “Mostar”, a u programu sudjeluju prof. dr. Perina Meić, prof. dr. fra Danimir Pezer, Misijana Brkić Milinković i sam autor.

  U okviru kazališnog programa na maloj sceni HNK Mostar bit će izvedena predstava “Spremni”, autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret, a 21. listopada na istom mjestu gostuje Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banje Luke s predstavom “Skupština”.

  U suradnji s HNK Mostar, HNK Šibenik će 5. studenoga na maloj sceni izvesti “Arsenov feral”. Brkić Milinković naglasila je kako je riječ o projektu koji je posvećen Arsenu Dediću, a nastao je po ideji ravnatelja HNK Šibenik Jakova Bilića. Program je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu.

  Planiran je i niz zanimljivih izložbi mladih umjetnika iz Hercegovine. Riječ je o ciklusu kojeg autorski potpisuje Dragan Marijanović, a mlade autore ugostit će Galerija “Rondo”. Radi se o izložbama Ane Naletilić pod nazivom “Nije bilo planirano”, Megi Kunštek “Šetnja”, Natalija Šušnjar s izložbom “This is vol. 2 – manifestacija svijesti više razine” i Tomislav Zovko s izložbom “Silikonologija”.

  U nastavku programa predviđeno je predstavljanje knjige profesora Ivana Sivrića “Za suvremena pitanja” te monografije “Ferdinand Zovko-Baritonov život za publiku”, autora Dragana Marijanovića.

  Dječji dan održat će se 9. prosinca u Kosači, u suradnji s manifestacijom “Književni memorijal Krešimir Šego”, a nastupit će književnici Miljenka Koštro, Miro Naletilić, Iva Nuić, Zdravka Mila Marijanović, Radica Leko, Sonja Škobić, Ana Šego, Šimo Ešić, Milena Jukić Bandić i Marina Kljajo Radić.

  Za prosinac je najavljena izložba Ivana Hercega u Galeriji kraljice Katarine, a riječ je o slikaru i odvjetniku iz Ljubuškog.

  – Iako smo i ove godine prinuđeni reducirati program vjerujem kako će svatko za sebe na ovogodišnjim Danima Matice hrvatske pronaći nešto za sebe – zaključila je Brkić Milinković.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img