Rumunjski veleposlanik kod mostarskog gradonačelnika

-

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u Bosni i Hercegovini Antona Pacuretu.

Veleposlanik se interesirao o odnosu i suradnji između zakonodavne i izvršne vlasti u Gradu Mostaru nakon formiranja vlasti, kakav je odnos s višim razinama vlasti te koliko političke prilike u državi utječu na Grad Mostar i procese u njemu.

Također, istaknuo je zanimanje za uspostavu gospodarske suradnje, turističku ponudu te u tom kontekstu rad Zračne luke Mostar i kakve su izgledi u dogledno vrijeme za uspostavu stalnih zračnih veza s Mostarom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je suradnja na gradskoj razini vrlo dobra i da se puno truda ulaže u pripremu važnih odluka uz dijalog i uvažavanje svih dionika.

Naglasio je kako je Mostar primjer da se uz dijalog i izgradnju povjerenja, koje je rezultat osjećaja zastupljenosti svih naroda koji su birali svoje predstavnike u izvršnu i zakonodavnu vlast, može i treba graditi bolja budućnost za mlade te da se tako treba pronaći i rješenje oko izmjene izbornog zakona na razini države.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti