Rukometašice Gruda Karla i Josipa najbolje juniorke u rukometu u BiH

U vikendu iza nas u Grudama smo svjedočili završnici državnog prvenstva BiH u rukometu za juniorke. To su ove godine bile igračice rođene 2003. godine i mlađe.

Sudjelovalo je šest najboljih juniorskih ekipa iz cijele države, a nastup na ovom završnom turniru, ekipe su izborile kao najuspješnije u natjecanjima koja su održana na razini RS Republike Srpske, RS Herceg Bosne i i RS kantona u FBiH. To je znači bilo ono najbolje što imamo u juniorskoj konkurenciji u BiH.

Juniorska ekipa HRK grude je odigrala odlično ovu završnicu i uz skoro od tri pobjede i  samo jednim porazom napravila najbolji juniorskih rezultat zadnjih godina. Ali ono što nas posebno čini sretnim i zadovoljnim jesu pojedinačne nagrade.

Karla Lovrić (HRK Grude) je izabrana za najbolju juniorku BiH, a izbor je obavljen glasovanjem trenera svih ekipa, sudionica ove završnice.

Karla je ovu završnicu odigrala maestralno i u svakoj utakmici dala i zadnji atom snage. Imponirala je njena tjelesan spremnost, borbenost i čvrstoća u obrani, ali i sjajna rješenja i potezi u napadu koji su je doveli do 35 postignutih golova u 4 utakmice. Jednostavno Karla je u svakoj utakmici pokazivala da je najbolja juniorska rukometašica BiH.

A posebna priča je najučinkovitija igračica ove juniorske završnice, naša još uvijek rukometna princeza, Josipa Zubac.

Igrala je ovdje protiv tri godine starijih suparnica, jačih i iskusnijih, ali je usprkos tome, s 41 postignutim golom u 4 utakmice, sve njih ostavila iza sebe.

Pogađala je naša Jopa s 9-10 metara, s krila, s crte,  sigurno izvodila sedmerce, a iako je dešnjakinja , zabijala je na ovoj završnici i lijevom rukom. Briljirala je Jopa na ovoj završnici, ali to nije ni čudo kad je i u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni postigla čak 33 i gola.

Karla i Josipa će nam uz ostale cure iz ove ekipe, sigurno u nadolazećoj rukometnoj sezoni pokazati svu raskoš svoje nadarenosti i donijeti nam puno radosti i u seniorskoj konkurenciji.

Bravo i sretno cure!

Post Rukometašice Gruda Karla i Josipa najbolje juniorke u rukometu u BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas