back to top

Rođeni u ovom znaku horoskopa imaju Božiju zaštitu na dlanu

Strijelcom vlada Jupiter, a kada se on nađe u našoj natalnoj karti, tu je i sreća. Strelac i Jupiter predstavljaju moć, uspjeh, uživanje, pomoć svevišnjeg. Kada se najmanje nada, Božja ruka se spusti na Strelca i izbavi ga iz svih nedaća.

To je vatreni znak koji oslikava daljine, putovanja, kosmopolitski duh i visoka moralna načela. Njegovi pripadnici su energični, otvoreni i nesputani, ne drže do konvencija i ne ostaju pored partnera kojeg više ne vole.

To su pustolovi bez stalne adrese, svetski putnici i istraživači, ljubavnici, putopisci, sportisti i diplomate. Dvostruke su prirode; privlači ih sve što uzvisuje duh i godi tijelu, mogu biti i asketi i najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele toliko toga naučiti, isprobati… Bez mnogo razmišljanja upuštaju se u ljubavnu avanturu, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. U duši su kockari; mogu sve staviti na kocku samo u jednoj sekundi!

U komunikaciji su vrlo otvoreni, nekad i previše. Kažu šta im prvo padne na pamet, pitaju sve što ih zanima, a nekad i detinjasto naivno pričaju o svojim planovima. U osnovi su pošteni i iskreni, pa misle da su i drugi takvi.

Velikodušni su, nekad i rasipni, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Žele biti tamo gdje se nešto događa, prvi će se javiti kao dobrovoljci kad se treba nešto isprobati ili pomoći drugome.

Privlači ih sve što je drugačije – druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična područja. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračerska društva. Iznad svega mrze ograničavanje slobode, osjećaj da negdje moraju ostati ili nešto uraditi. Žele biti nesputani i slobodni poput ptice u letu, otisnuti se daleko, vidjeti svašta i drugima pričati o tome.

To je mlad duh, lijepog estetskog izgleda, sportske građe, voli plemenite sportove, pa će tenis biti jedan od najomiljenijih. Strijelac je otmen, aristokrata, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju, ali ipak ide svojim putem.

Strijelac je sveštenik, astrolog, prorok. Velike nagrade, medalje, vojne zasluge upravo proističu iz jakog Jupitera. Da bi bili prvak u sportu ili pobjednik u ratu, morate imati jakog Jupitera u natalnom horoskopu.

Strijelac nije lak znak za saradnju, zna biti strog i ohol. On takođe kažnjava, ali je to više neprijatno nego totalno tragično. Za nekog ko je po prirodi hedonista nema veće kazne nego biti bez užitaka i novca. Životni apetiti ovog znaka su veliki, ali se oni i ostvare, prenosi Luftika.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Popularno danas