VijestiROĐENDAN SA PRIJATELJIMA / Danas predstava "San o slobodi"

  ROĐENDAN SA PRIJATELJIMA / Danas predstava “San o slobodi”

  Mostarski teatar mladih danas, 14. februara, na Memorijalnoj sceni 2532, u okviru Mostarskih dana antifašizma, kojim se obilježava dan oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu, počinje svoju manifestaciju ROĐENDAN SA PRIJATELJIMA, kojom započinje obilježavanje svog 48. rođendana,  publici daruje predstavu “SAN O SLOBODI”: Predstava se igra sa početkom u 19,30 sati.

  rođendan sa prijateljima / danas predstava "san o slobodi"
  ROĐENDAN SA PRIJATELJIMA / Danas predstava "San o slobodi"

  Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tokom Drugog svjetskog rata pisali svojim porodicama. Bolno je to svjedočanstvo o žrtvovanju za slobodu, o ljubavi, patnji, ali prije svega o neizmjernom moralu i odanosti ideji slobode. Istovremeno predstava propituje odnos današnjih mladih generacija prema antifašističkom naslijeđu, ali i otvara pitanja spremnosti za borbe i  ideale slobode danas.

  Predstava je autorski projekat Seada Đulića, a u njoj igraju Sara Kljajić, Ali Kamer Aksoy, Haris, Dino Gluhović, Haris Pašić, Emana Tabaković i Teo Sandžaktar. Ovo će biti 53. izvedba ove predstave.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img