“Prva Osnovna škola Konjic” i “Osnovna škola Seonica” na takmičenju ” Čista umjetnost za čistu prirodu”

U saradnji sa projektom „Let’s Do It“  kompanija Nestlé je pokrenula takmičenje “Čista umjestnost za čistu prirodu”. “Cilj je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, da se prikupljeni mterijal ponovno upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura, te da se na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnog odlaganja otpada i reciklaži materijala”- pojasnio  je za radiokonjic.ba u ime Via Media Kenan Kurdić.

Pozivu su se odazvale 93 osnovne škole iz cijele BiH, a trenutno je u toku faza takmičenja kada javnost ima priliku da glasa za sve radove koje su učenici kreirali. Glasanje traje do 6.11.2022.godine.

Učenici od petog do devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” bili su vrijedni i kreativni te su za ovo takmičenje napravili skulpturu “Anđeo čistoće”. “Napravljena je skulptura- djevojka koja predstavlja anđela. Napravljena je od vreća za otpad, stakla, i drugim materijala a ispod nje se nalazi rijeka koja predstavlja čistoću. Ruke napravljenog anđela predstavljaju sve ljude koji pomažu da se održi čistoća okoline. Time smo poslali poruku da nam  jedino anđeo može pomoći u ljudskom nemaru za onečišćenje naše okoline” –kazala je za radiokonjic.ba Edna Delalić, nastavnica biologije u “Prvoj Osnovnoj školi Konjic”.

Skulptura “Anđeo čistoće”- “Prva Osnovna škola Konjic”

Na takmičenje “Čista umjetnost za čistu prirodu” aplicirala je i “Osnovna škola Seonica” sa skulpturom kojoj su učenici dali naziv “Šarena livada”. Naš zadatak je bio da očistimo našu okolinu, što smo zajedno sa učenicima i tokom ekološke sekcije uradili. Očistili smo jednu livadu u blizini naše škole i tako prikupili razne  materiale od kojih smo napravili našu skulpturu koja se zove “Šarena livada”.Na taj način smo htjeli da pokažemo da se sakupljanjem otpada može napraviti nešto lijepo za našu okolinu” naglasila je za radiokonjic.ba nastavnica likovne kulture u “Osnovnoj školi Seonica” Šejla Hebibović.

  Centar za socijalni rad Konjic mjesečno ima oko 2000 korisnika koji ostvaruju prava na materijalnu pomoć
"Prva Osnovna škola Konjic" i "Osnovna škola Seonica" na takmičenju " Čista umjetnost za čistu prirodu"
Skulptura “Šarena livada”- “Osnovna škola Seonica”

Glasanje traje do 6.11.2022.godine, a do sada je glasalo preko 110. 000 ljudi. “Dvadeset radova koji dobiju najveći broj glasova će biti prikazane  na izložbi koju ćemo upriličiti od 21.11.-28.11.2022.godine u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Svi oni koji žele, imati će priliku da dođu i pogledaju uživo kako izgledaju skulpture od otpada”– objasnio je za radiokonjic.ba u ime Via Media Kenan Kurdić.

Ukupni nagradni fond za ovo takmičenje iznosi 6.500 KM a škole učesnice se obavezuju da dobiveni novac iskoriste za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna.

radiokonjic.ba

01.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]c.ba

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi