Promovisan video “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija”

U prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru u petak je održana projekcija promotivno edukativnog video pod nazivom “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija” uoči obilježavanja Sata za planetu Zemlju 2022.

Događaj realiziran uz aktivno učešće učenika UWC Mostar, osim naglašavanja značaja očuvanja prirode i zaštite naše planete, uključivao je i interaktivnu prezentaciju predstavnika WWF Adria, kao i diskusiju na temu “Zaštićenih prirodnih područja”, saopćeno je iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Kratki promotivno edukativni video pod nazivom “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija” nastao je kao jedna od aktivnosti regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” kojim WWF zagovara efikasna i finansijski održiva zaštićena područja, podržana kroz angažovanje lokalne zajednice i organizacije civilnog društva“

“Kako se svjetska biološka raznovrsnost smanjuje neviđenom brzinom, oko milion vrsta prijeti izumiranje, a planeta je na rubu globalnog zagrijavanja i zagađenja plastikom. Ove godine Sat za planetu Zemlju će u našoj regiji biti usredotočen na osvještavanje o nevjerovatno brzom izumiranju životinjskih vrsta. U ovim teškim vremenima, Sat za planetu Zemlju nudi trenutak solidarnosti i priliku da se okupimo, brinemo jedni o drugima i jednom domu koji svi dijelimo.” izjavio je Edo Balalić, službenik za komunikacije WWF Adria.

Globalna inicijativa WWF-a „Sat za planetu Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj efikasnosti, te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju. Bosna i Hercegovina u ovoj globalnoj akciji učestvuje od 2009. godine.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijona članova i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi propadanje zemljina prirodnog okoliša te da izgradi budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom, čuvajući svjetsku biološku raznolikost te osiguravajući da je upotreba obnovljivih prirodnih resursa održiva, promovirajući smanjenje zagađenja i rasipne potrošnje. Za dodatne informacije: adria.panda.org

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 15 godina rada u BiH, s učenicima iz preko 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.
Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje.

mostarski.ba
#Promovisan #video #Zaštićena #očuvana #priroda #bogatstvo #svih #generacija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas