Promocija knjige „Kolateralni slučaj“ Davorke Jurčević-Čerkez

Promocija knjige „Kolateralni slučaj“ Davorke Jurčević-Čerkez, bit će upriličena večeras u 19 sati u domu herceg “Stjepan Kosača” u Mostaru.

Knjigu će predstaviti dugogodišnje saradnice autorice, Sabrina Čović Radojičić, spisateljica i aktivistica u međunarodnom pokretu za ekumenizam i međureligijsku saradnju “Maranatha” i Mirela Alikalfić-Terzić, prevoditeljica, predsjednica Udruženja sudskih tumača, prevoditelja i lingvista “Glosar”.

“Kolateralni slučaj” jedna je od knjiga koje su objavljene u izdanju Izdavačke kuće “Planjax” iz Tešnja, s prof. Muamerom Planjac kao izvršnom urednicom, a u okviru konkursa Fondacije za izdavaštvo za oblast nova djela domaćih autora za 2021. godinu, čiji su recenzenti bili Jagoda Iličić, Tina Laco i Nehrudin Rebihić.

Riječ je o proznom prvijencu Davorke Jurčević-Čerkez iz Mostara, po zvanju prof. komparativne književnosti i francuskog jezika i književnosti koja, između ostaloga, radi kao slobodna prevoditeljica.

Prema riječima autorice, knjiga se sastoji se od sedam pripovijedaka-poglavlja naslovljenih “Hercegovački slučaj”, “Emigrantski slučaj”, “Klinički slučaj”, “Radnički slučaj”, “Beskućnički slučaj”, “Dječji slučaj” i “Neradnički slučaj”. Tematska pozadina socijalne je naravi, a aktualizira pitanja diskriminacije, marginalizacije, korupcije, prisilne integracije i općenito društvene odbačenosti, dakle žarišta prisutna u savremenom javnom diskursu, ali kojima se prečesto pristupa površno i licemjerno.

 

(Agencije)

mostarski.ba
#Promocija #knjige #Kolateralni #slučaj #Davorke #JurčevićČerkez

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas