Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a

U organizaciji škole trčanja “Sanus motus” Mostar, zajedno s ekipom Mostar Runners,  studentima Sveučilišta u Mostaru i rekreativnim trkačima iz Mostara u sklopu manifestacije “Mostar Move Week” održan je otvoreni noćni trkački trening na Trimuši.

Uz rukovodstvo trenera Vladimira Pokrajčića i Zorana Bilića više od 150 trkača je trčalo osvjetljenom Trimušom i šetalištem Bare.

Predsjednik Udruge “Sanus Motus” Vedran Markotić je na kraju treninga pozvao sve zainteresirane da se mogu priključiti Školi trčanja na njihovim redovnim treninzima ponedjeljkom od 19:45 h (Vojničko igralište), srijedom od 19:15 h (Atletska staza Univerziteta Džemal Bijedić) i petkom od 19:15 h (na Trimuši). Svi ste pozvani i dobrodošli promijeniti svoje navike i postati dijelom rekreativne trkačke zajednice. Dodatne informacije o školi trčanja Sanus motus na: https://www.sanus-motus.com/

Primjetan je porast broja ljudi koji se na razne načine rekreiraju na Trim stazi. Ipak, najviše je rekreativnih trkača koji od nedavno to mogu raditi i u večernjim satima. Naime, Trimuša je osvjetljena, kao i košarkaško, i novo dječije igralište, što uz šetalište Bare polako poprima obrise rekreativnog centra kakvog Mostar treba i zaslužuje. Vidljivi su napori Grada na čelu sa gredonačelnikom dr. Mariom Kordićem koji je prepoznao vrijednost ovoga prostora za sve građanke i građane Mostara, i to ovim putem želimo pohvaliti, istakao je Franjo Lovrić predsjednik udruge KINEZIS koja je koordinator Mostar Move Week-a.

Podsjetimo, Udruga Zdrav život – KINEZIS kao koordinator ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa Gradom Mostarom i partnerskim organizacijama pripremila je „Mostar Move Week“ kao najveći događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Tako Mostarke i Mostarci u razdoblju od 22-28.05.2023. sudjeluju u čak 16  aktivnosti koje se održavaju na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim kronološkim uzrastima od djece do onih u zrelim godinama. Više o samom događaju na www.kinezis.ba. 

Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a

The post Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas