Prolongirana obustava prometa na cesti Mostar – Čapljina

Odgođena je obustava prometa na magistralnoj cesti od Mostara prema Čapljini, koja je bila najavljena za 9:00 sati zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste magistralne ceste M-17 na čvoru Počitelj Koridora Vc kao i priključka na ovu prometnicu.

Promet se tijekom ponedjeljka odvija u oba smjera, a iz BIHAMK- a je za Klix rečeno da je obustava prometa prolongirana za utorak.

Koji je razlog prolongirane obustave za sada nije poznato, ali mještani Počitelja su najavili prosvjede za ponedjeljak u 12:00 sati kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog obustava prometa.

Tvrde da oni nisu bili uključeni u donošenje takve odluke i da će ovaj turistički biser pretrpjeti velike gubitke.

Obustava prometa, kako je najavljeno, na ovoj važnoj prometnici će se vršiti u tri intervala dnevno sve do 16. kolovoza 2022. godine i to vremenu od 9:00 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati te od 17:00 do 19:00 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Za takav režim prometa zbog radova na izgradnji hercegovačke autoceste je poduzeću Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Po završetku radova na navedenoj dionici, promet na M-17 će biti reguliran uz naizmjenično propuštanje vozila do završetka radova na izgradnji priključka na samoj M-17.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati po fazama sukladno elaboratu plana upravljanja prometa i to: Faza I: totalna obustava prometa (osim vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila Oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) u razdoblju kako slijedi: od 9:00 do 12:15 sati; od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati.

Faza II i III: naizmjenično propuštanje vozila jednom prometnom trakom uz reguliranje prometa semaforima.

Za vrijeme totalne obustave prometa, sudionici u prometu mogu koristiti alternativne pravce: – M-6: dionica 003 Tasovčići – Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna – Masline. M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.

JP Autoceste Federacije BiH je detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određena razdoblja dana, kao i u komunikaciji s lokalnim putničkim prijevoznicima, utvrdilo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga, navode iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, piše Klix.

Imajući u vidu sve naprijed navedeno naglašavaju da će potpuna obustava prometa biti na snazi do završetka zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste.

Nakon toga će kako navode, promet teći uz naizmjenično propuštanje vozila, napominjući da se u razdoblju izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča korištenje alternativnih pravaca M-17 Buna-Domanovići-Čapljina i M-17 Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

Planiramo pratiti stvarno stanje prometa, te po potrebi korigirati i prilagođavati razdoblja zatvaranja magistralne ceste M-17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti, te Vas ovim putem molimo za razumijevanje, poručuju iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

(www.jabuka.tv)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas