Proglašeno stanje prirodne nepogode u općini Čelić: Voda nosila automobile

Zbog obilnih poplava u općini Čelić je proglašeno stanje prirodne nepogode. Lokalne vlasti su priopćile kako je poplavljeno minimalno 200 stambenih i drugih objekata, te zbog nepovoljne vremenske prognoze pozivaju mještane na daljnji oprez.

Općinu Čelić jučer su u poslijepodnevnim satima zahvatile teške poplave uslijed obilnih kišnih padalina koje su dovele do izlijevanja rijeke Šibošnice te svih lokalnih vodotoka.

Sinoć je, potom, na izvandrednoj sjednici Općinskog stožera civilne zaštite Čelić donesena Odluka o proglašenju prirodne nepogode na području Općine Čelić. Također OSCZ Čelić izdao je naredbe komunalnoj i građevinskoj službi za provođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

“Prema prvim procjenama poplavljeno je minimalno 200 stambenih i drugih objekata na području općine. Također, oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažirali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, rekao je općinski načelnik Admir Hrustanović.

Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Objava Proglašeno stanje prirodne nepogode u općini Čelić: Voda nosila automobile pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi