Pri korištenju usluga “Željeznice FBiH” putnici i uposlenici moraju se pridržavati jasno definisanih pravila

Problem pri korištenju usluga Željeznice FBiH ponekad predstavljaju veće gužve koje onemogućavaju izlazak putnika na vrijeme i željenoj stanici. Kako bi se izbjegli ovakvi i slični problemi pri korištenju usluga “Željeznice FBiH” putnici i uposlenici moraju se pridržavati jasno definisanih pravila. 

“U željezničkoj terminologiji postoje željeznički propisi gdje su navedene obaveze putnika i konduktera. Kondukter je dužan prije dolaska na stanicu  obavijestiti da se dolazi na stanicu Konjic, a putnik je dužan da se pripremi blagovremeno i da dođe do vrata koja će biti otvorena. Razumijem da među putnicima ima starijih, djece i nemoćnih kojima je potrebna pomoć, a dužnost konduktera je da im pomogne. Kada bi se čekalo na svim stanicama došlo bi do bespotrebnog kašnjenja vozova” – kazao je za radiokonjic.ba Nijaz Masleša, šef Željezničke stanice Konjic.

“Mašinovođa ne može pokrenuti voz bez otpravnika. On ne odlučuje o polasku, njemu se naredi i ne može to samoinicijativno uraditi. U krivinama, pogotovo na stanici Konjic, mašinovođa ne vidi pola putnika i vagona iza. Po završetku izlaska i ulaska putnika kondukter opravniku daje znak za polazak” – dodao je Masleša.

Preporučuje svim građanima Konjica da isključivo koriste podvožnjak, a prelazak preko kolosijeka je opasan i zabranjen.

radiokonjic.ba

Foto: Željeznice FBiH

06.01.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi