Preminuo pjevač Massimo Savić

Danas poslijepodne u Vinogradskoj bolnici preminuo je hrvatski glazbenik i pjevač Massimo Savić. Tužnu vijest potvrdili su za HRT iz diskografske kuće Aquarius Records.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine. Srednju školu pohađa i završava u Zagrebu gdje započinje njegova glazbena karijera.

Publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘.

Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u suradnji sa Zrinkom Tutićem.

Nakon pet godina stanke, objavljuje novi album jednostavna naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock glazbe i potvrdili ga kao jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima.

Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit ‘Iz jednog pogleda‘, čiji je tekst i glazbu napisao Predrag Martinjak. Ovo je bila prva suradnja između Massima i Peggyja koja se kasnije nastavila sve do samoga kraja.

U karijeri je osvojio čak devet diskografskih nagrada Porin, a izdao je 17 solo albuma.

HRT/TC

Objava Preminuo pjevač Massimo Savić pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi