Premija osiguranja za 2022. godinu prestaje važiti 31.12.2022.godine

Osiguranici ZZO HNK još u petak 30.decembra mogu kupiti premije osiguranja, a kako bi izbjegli plaćanje participacije zdravstvenih usluga  od 1.januara naredne godine.

Prema riječima glasnogovornice ZZO HNK Alenke Ban, ovo je  prilika da podsjetimo osiguranike da imaju još jedan dan za kupovinu premija jer im ona za 2022.godinu ističe do 1.januara.

“ Cijena premije je 20 KM. Njene kupovine oslobođena su djeca do  navršenih 18 godina života, dobrovoljni davaoci krvi koji su krv darivali  10 i više puta i oni koji su krv darivali 50 i više puta. Oni su trajno oslobođeni plaćanja”.- kaže Ban i pojašnjava “ Oni koji su krv dali 10 i više puta, imaju  uslov je da su krv darovali jednom u 2022.godini. ZZO već ima svoj popis  podataka iz transfuzionih centara , darivaoci mogu provjeriti da li su na popisu Zavoda, a ukoliko nisu  uz priloženu svoju kartu darivaoca ili dolaskom u najbližu poslovnicu ZZO HNK mogu se registrovati i ostvariti svoje pravo”.

U ovoj godini u decembru su do sada u Konjicu premiju osiguranja kupila 4952 osiguranika što je 597 više u odnosu na decembar prošle godine. Konjic ima 22164 osiguranika. Kupovinom premije osiguranici su oslobođeni plaćanja participacije za 134 zdravstvene usluge, a koja iznosi od jedne do 150 KM.

radiokonjic.ba

29.12.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca” održala novogodišnji koncert

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi