Predstava ‘Alfa Beta’ u petak na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

-

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar (NPM) u petak, 16. travnja, s početkom u 18 sati na rasporedu je predstava “Alfa Beta” autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.

Predstava “Alfa Beta” bavi se bračnim odnosima, odnosima u obitelji općenito, propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi, priopćeno je iz NPM-a.

“U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a neka od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu su koja je svrha i smisao braka, što brak sa sobom kroz vrijeme nosi, koliko ostajemo svoji, kako nas brak oblikuje, jesu li naša očekivanja prevarena, osjećamo li u svim bračnim i životnim fazama onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo”, kazali su iz spomenutog pozorišta.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih, priča o dubokim intimnim strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena, stoji u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti