More
  VijestiPraštalo: Mostar se pokazao kao jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha BiH

  Praštalo: Mostar se pokazao kao jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha BiH

  Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić sastao se u četvrtak s predsjednikom Europskog pokreta u BiH Predragom Praštalom.

  Tim povodom, Praštalo je čestitao Kordiću na izboru za gradonačelnika i zahvalio mu na prijemu.

  Istaknuo je kako se čelni čovjek Grada Mostara pokazao kako osoba koja ima konkretnu odlučnost i volju te je predana europskim vrijednostima.

  Upravo je promocija europskih vrijednosti bila jedna od glavnih tema današnjeg razgovora, kao i pokretanje društveno-političkog Konventa o EU budućnosti BiH, priopćeno je iz Europskog pokreta u BiH.

   Nedavne rezultate izbora u Mostaru ne možemo, niti trebamo gledati kroz prizmu pobjede ili poraza jedne, druge ili treće političke opcije, jer jedini pobjednici mogu i trebaju biti Mostar, Mostarke i Mostarci, a s njima i cijela BiH. Prema tome, s pravom možemo reći da je Mostar jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha novije društvene povijesti poslijeratne Bosne i Hercegovine, kazao je Praštala.

  Za to su, ocijenio je, ponajviše zaslužni, Kordić i Zlatko Guzin, kao lideri svojih političkih opcija, koji su pokazali svima da se može u posebnim okolnostima, raditi i djelovati u interesu svoga grada.

  Gradonačelnik Kordić zahvalio je na čestitkama i ocjenama kako je Mostar jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha novije društvene povijesti naše zemlje te na činjenici da je iz Grada na Neretvi poslana jedna ohrabrujuća i pozitivna slika i poruka.

  Praštalo je također izložio gradonačelniku Kordiću nakanu rukovodstva Europskog pokreta da ove godine, a povodom obilježavanja Dana Europe u BiH, upravo Grad Mostar predlože za jednog od mogućih domaćina i laureata za “Europski Grad BiH 2020-2021”.

  Mostarski gradonačelnik pozitivno se izrazio o tom prijedlogu, a dogovoreno je kako će Europski pokret sačiniti konkretnu i cjelovitu informaciju s kojim će se upoznati rukovodstvo Gradskog vijeća i sve vijećnike koji će se očitovati o tom prijedlogu.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img