Praštalo: Mostar se pokazao kao jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha BiH

-

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić sastao se u četvrtak s predsjednikom Europskog pokreta u BiH Predragom Praštalom.

Tim povodom, Praštalo je čestitao Kordiću na izboru za gradonačelnika i zahvalio mu na prijemu.

Istaknuo je kako se čelni čovjek Grada Mostara pokazao kako osoba koja ima konkretnu odlučnost i volju te je predana europskim vrijednostima.

Upravo je promocija europskih vrijednosti bila jedna od glavnih tema današnjeg razgovora, kao i pokretanje društveno-političkog Konventa o EU budućnosti BiH, priopćeno je iz Europskog pokreta u BiH.

 Nedavne rezultate izbora u Mostaru ne možemo, niti trebamo gledati kroz prizmu pobjede ili poraza jedne, druge ili treće političke opcije, jer jedini pobjednici mogu i trebaju biti Mostar, Mostarke i Mostarci, a s njima i cijela BiH. Prema tome, s pravom možemo reći da je Mostar jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha novije društvene povijesti poslijeratne Bosne i Hercegovine, kazao je Praštala.

Za to su, ocijenio je, ponajviše zaslužni, Kordić i Zlatko Guzin, kao lideri svojih političkih opcija, koji su pokazali svima da se može u posebnim okolnostima, raditi i djelovati u interesu svoga grada.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je na čestitkama i ocjenama kako je Mostar jedan od najznačajnijih demokratskih uspjeha novije društvene povijesti naše zemlje te na činjenici da je iz Grada na Neretvi poslana jedna ohrabrujuća i pozitivna slika i poruka.

Praštalo je također izložio gradonačelniku Kordiću nakanu rukovodstva Europskog pokreta da ove godine, a povodom obilježavanja Dana Europe u BiH, upravo Grad Mostar predlože za jednog od mogućih domaćina i laureata za “Europski Grad BiH 2020-2021”.

Mostarski gradonačelnik pozitivno se izrazio o tom prijedlogu, a dogovoreno je kako će Europski pokret sačiniti konkretnu i cjelovitu informaciju s kojim će se upoznati rukovodstvo Gradskog vijeća i sve vijećnike koji će se očitovati o tom prijedlogu.

spot_img

Mostar vijesti