More
  VijestiPotpora predsjednika Vlade HNŽ-a radu CBCC konferencije

  Potpora predsjednika Vlade HNŽ-a radu CBCC konferencije

  Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u utorak je, uvodnim online obraćanjem, pružio potporu radu Konferencije “Cross Border Coworking Conference” koju zajednički organiziraju Intera Tehnološki park iz Mostara i Inovacijsko-poduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića (Crna Gora), kroz projekt 2 CODE koji je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

  Dajući potporu samoj agendi odnosno cilju ove konferencije, Herceg je istaknuo kako je poslovna svakodnevnica na globalnoj razini izložena kontinuiranim i često prebrzim mijenama te kako je od ključne važnosti stalno pratiti svjetske trendove i, osobito kada je riječ o poduzetništvu, usklađivati način svoga poslovanja novim okolnostima i izazovima koje otvoreno tržište traži i nudi.

  – Posljednjih godina se sve češće susrećemo s pojedincima koji svoje profesionalne obveze obavljaju neovisno o zemljopisnomu prostoru, a trend tzv. freelancera i digitalnih nomada postaje sve popularniji i kod nas. Naravno, u svjetlu svih osobitosti koje naš prostor nudi, i kada govorimo o pogodnoj zemljopisnoj lokaciji i o ukupnom poslovnom okružju, ugodnim ljudima, i neiscrpnim potencijalima prirodnih, povijesnih, turističkih i svih drugih bogatstava kojima raspolažemo, i sami smo svjesni važnosti i potencijala privlačenja digitalnih nomada odnosno njihova povezivanja s ovim našim krajevima – kazao je Herceg. 

  Ovo je poglavito, naglasio je, bitno u svjetlu činjenice da je u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH usvojena inicijativa kojom se traži reguliranje boravka digitalnih nomada u BiH odnosno da Vijeće ministara razmatra izmjene i dopune Zakona o strancima, upravo na tomu tragu.

  Zahvalio je INTERA Tehnološkom parku i Inovativno-poduzetničkom centru Tehnopolis, na nizu aktivnosti kojima, kako kaže, promoviraju ovaj trend kako bi i BiH postala privlačna toj ciljnoj skupini.

  – Čestitam im na prepoznavanju važnosti konferencijskog razmatranja ove teme odnosno silnog potencijala koje ova grana sobom nosi, osobito u ovom vremenu pandemije koje, samo po sebi, od sviju nas traži premosnice i iznalaženja novih mogućnosti ostvarivanja kontakata s ciljem omogućavanja gospodarskoga rasta i napretka – naveo je Herceg.

  Inače, na “CBCC” konferenciji će lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tijekom dva dana programa razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regije kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene.

  Konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regiji – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika poduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja ovih prostora kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, iznimno zanimljivoj ciljnoj skupini.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img