Potpisani ugovori o namjenskom utrošku sredstava za stambeno zbrinjavanje

Ministar za pitanja boracaa Hercegovačko-neretvanskog kantona Oliver Soldo potpisao je danas i uručio 45 ugovora o namjenskom utrošku sredstava po Javnom oglasu za podnošenje zahtjeva za bespovratnu novčanu pomoć pri izgradnji, rekonstrukciji ili sanaciji individualnog stambenog objekta.

Komisija, sastavljena od djelatnika Ministarstva, predstavnika koordinacije kantonalnih boračkih udruženja HVO i ARBiH, kao i vještaka građevinske struke, izvršila je terenske obilaske podnosilaca zahtjeva, čije su prijave po Javnom oglasu bile blagovremene, uredne i kompletne.

Među 45 korisnika kojima su dodijeljena sredstva za izgradnju, rekonstrukciju ili sanaciju individualnog stambenog objekta, 7 ih je iz kategorije porodica poginulih boraca, 20 iz kategorije RVI i članova njihovih porodica i 18 iz kategorije demobilisanih boraca.

#td_uid_1_62d178e2cc577 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://novasloboda.ba/wp-content/uploads/2022/07/1-43-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_62d178e2cc577 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://novasloboda.ba/wp-content/uploads/2022/07/2-44-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_62d178e2cc577 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://novasloboda.ba/wp-content/uploads/2022/07/3-30-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Iz budžetskih sredstava Ministarstva za pitanja boraca HNK-a za 2022. godinu za ovu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od 275.000 KM. Sveukupno je utrošeno 221.450 KM, a preostala sredstva, odlukom Vlade HNK-a, biće raspodijeljena za najpotrebnije korisnike kako bi osigurali za sebe i svoju porodicu nužni stambeni smještaj.

Korisnici kojima su odobrena sredstva obavezni su ista utrošiti namjenski u skladu s podnesenim zahtjevom, te Ministarstvu podnijeti izvještaj o utrošku u roku 12 mjeseci od dana uplate sredstava na račune korisnika.

  Mostarka Pava Ćorić objavila spot za svoj treći singl

Uz provedeni program za popravak i završetak porodičnih kuća, Ministarstvo kontinuirano radi i po zahtjevima za kupovinu stanova dodijeljenih na korištenje po ranijim propisima, te je pozitivno riješeno 9 stanova u 12. mjesecu 2021. godine i potpisani su kupoprodajni ugovori.

U završnoj fazi su aktivnosti nakon kojih slijedi potpisivanje kupoprodajnih ugovora za još 12 stanova. Ministarstvo nastavlja preduzimati aktivnosti da svi korisnici stanova dodijeljenih na korištenje, a koji ispunjavaju propisane uslove, u narednom periodu budu pozitivno i trajno stambeno riješeni.

()

Potpisani ugovori o namjenskom utrošku sredstava za stambeno zbrinjavanje Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru