Teatar iskrenosti u Mostaru – Večer s pjesnikom Stefanom Simićem

-

“Teatar iskrenosti” naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem koja će se održati u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u četvrtak, 10. lipnja, u 19.30 sati.

Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života, najavili su iz MC Pavarotti.

Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi – poezije, psihologije, ispovijesti, humora, kazališta – Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

Stefan Simić rođen je 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013., treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, a vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet s ljudskim likom.

Član je udruženja književnika Srbije.

spot_img

Mostar vijesti