More
  VijestiKulturaTeatar iskrenosti u Mostaru - Večer s pjesnikom Stefanom Simićem

  Teatar iskrenosti u Mostaru – Večer s pjesnikom Stefanom Simićem

  “Teatar iskrenosti” naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem koja će se održati u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u četvrtak, 10. lipnja, u 19.30 sati.

  Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života, najavili su iz MC Pavarotti.

  Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi – poezije, psihologije, ispovijesti, humora, kazališta – Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

  Stefan Simić rođen je 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013., treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

  Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, a vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet s ljudskim likom.

  Član je udruženja književnika Srbije.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img