More
  VijestiKulturaIzložba 'Akvareli i arabeskne slike' u srijedu u Mostaru

  Izložba ‘Akvareli i arabeskne slike’ u srijedu u Mostaru

  Izložba pod nazivom “Akvareli i arabeskne slike” autora Seada Čerkeza bit će otvorena u mostarskom Centru za kulturu u srijedu, 10. ožujka, u 19 sati

  Sead Čerkez rođen je u Foči, 1948. godine. Diplomirao je likovnu umjetnost na Pedagoškoj akademiji u Sarajevu, član je ULUBIH-a i ULUPUBIH-a.

  Ovaj je autor do sada imao više od 80 samostalnih izložbi, a izlagao je u svim državama u regiji, te u Italiji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj i Engleskoj.

  Na svojim akvarelima Čerkez postiže visok stupanj uzajamnosti motiva i cjelokupnog interpretativnog kruga kako elemenata tako i atmosfere. Kompozicije objedinjuju prozračnost i virtuoznost tehnike; detalji su veoma istaknuti i precizno likovno notirani, navode iz Centra za kulturu Mostar.

  Čerkez je temperamentni umjetnik sklon neprestanim traganjima za novim oblicima, ali i sadržajima. Njegovo poznavanje vještine likovne interpretacije omogućuje mu da se iskaže u različitim vidovima i kroz mnogostruke konotacije. Sva ta njegova istraživanja, ipak niču iz neosporne veze za prirodu i specifične vizualne manifestacije narodnog duha.

  Posebno su zanimljive njegove arabeskne slike. Ovaj je umjetnik inspiriran orijentalnim zidnim slikarstvom, te u duhu klasične islamske kaligrafije i ornamentike ljepotom prirode boji šareni svijet mahala i starih bosanskih kuća, ističe se u najavi izložbe.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img