More
  VijestiPotpisan Sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNK-u

  Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNK-u

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov u ponedjeljak su u Mostaru potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNK.

  Na temelju Sporazuma, koji je potpisan u sklopu projekta Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini, Vlada HNK-a za provedbu projekta za četverogodišnje razdoblje osigurat će 400.000 maraka, a UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu terapijom za procijenjenih do 180 pacijenata Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, priopćila je Vlada HNK-a.

  “Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznali su značaj Centra, te sukladno mogućnostima, kontinuirano podupiru njegovo djelovanje. U tom kontekstu, već duži niz godina zajedno s UNDP-om nabavljamo i potrebnu terapiju za liječenje ovisnosti”, kazao je Herceg, dodavši kako je taj projekt samo dio ukupne uspješne zajedničke suradnje s UNDP-om u različitim oblastima, osobito u obnovi javnih objekata.

  Današnji susret Herceg je iskoristio kako bi zahvalio UNDP-u, koji upravlja nabavkom zaštitne i laboratorijske opreme za borbu protiv pandemije covid-19, na isporuci jednog dijela opreme i HNK-u, te izrazio očekivanje kako će bolničke i zdravstvene ustanove u HNK-u, osobito SKB Mostar u kojoj je smještena covid bolnica, dobiti značajniji dio pomoći od novog kontingenta koji UNDP stavlja na raspolaganje FBiH u ukupnom iznosu od 12,5 milijuna maraka.

  Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i ravnatelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar Siniša Skočibušić i voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu Božena Bohm Kaltak.

  Skočibušić je zahvalio Hercegu i UNDP-u na brzoj i učinkovitoj reakciji vezanoj za nabavu potrebnih lijekova, što je, kako je kazao, potvrda njihovog razumijevanja potrebe ranjivih skupina našeg društva u koje, svakako, spadaju i ovisnici o drogama, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img