Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNK-u

-

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov u ponedjeljak su u Mostaru potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNK.

Na temelju Sporazuma, koji je potpisan u sklopu projekta Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini, Vlada HNK-a za provedbu projekta za četverogodišnje razdoblje osigurat će 400.000 maraka, a UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu terapijom za procijenjenih do 180 pacijenata Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, priopćila je Vlada HNK-a.

“Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznali su značaj Centra, te sukladno mogućnostima, kontinuirano podupiru njegovo djelovanje. U tom kontekstu, već duži niz godina zajedno s UNDP-om nabavljamo i potrebnu terapiju za liječenje ovisnosti”, kazao je Herceg, dodavši kako je taj projekt samo dio ukupne uspješne zajedničke suradnje s UNDP-om u različitim oblastima, osobito u obnovi javnih objekata.

Današnji susret Herceg je iskoristio kako bi zahvalio UNDP-u, koji upravlja nabavkom zaštitne i laboratorijske opreme za borbu protiv pandemije covid-19, na isporuci jednog dijela opreme i HNK-u, te izrazio očekivanje kako će bolničke i zdravstvene ustanove u HNK-u, osobito SKB Mostar u kojoj je smještena covid bolnica, dobiti značajniji dio pomoći od novog kontingenta koji UNDP stavlja na raspolaganje FBiH u ukupnom iznosu od 12,5 milijuna maraka.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i ravnatelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar Siniša Skočibušić i voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu Božena Bohm Kaltak.

Skočibušić je zahvalio Hercegu i UNDP-u na brzoj i učinkovitoj reakciji vezanoj za nabavu potrebnih lijekova, što je, kako je kazao, potvrda njihovog razumijevanja potrebe ranjivih skupina našeg društva u koje, svakako, spadaju i ovisnici o drogama, navodi se u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti