Posuško kino postalo dio udruge „Mreža nezavisnih kino prikazivača“

posuško kino postalo dio udruge „mreža nezavisnih kino prikazivača“
Posuško kino postalo dio udruge „Mreža nezavisnih kino prikazivača“

Jučer je u Sarajevu održana osnivačka skupština udruge „Mreža nezavisnih kino prikazivača“ koja je okupila sudionike 14 gradova i općina iz BiH, među njima i one iz općine Posušje. Cilj udruge je  pozicioniranje Mreže nezavisnih kino prikazivača kao relevantnog faktora na tržištu kino distribucije i prikazivanja u BiH i centralizirane odnose sa svim distributerskim kućama koje djeluju na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Također, u sklopu nje će se organizirati i obuka tehničkog osoblja i odgovornih u poslovima lokalne distribucije, marketinga i promocije te dodatnu edukacija organizacije događaja vezanih za sve aspekte stručnog usavršavanja u navedenim poslovima. Naglašeno je kako će Udruga svim članovima biti na usluzi kao servis za poslove programinga, promocije i marketinga.

Sve je ovo dio finalne faze kapitalnog projekta digitalizacije i modernizacije kinodvorana, u koji je uključena i kinodvorana Posušje, a kojim će se tijekom ljeta ove godine omogućiti prikazivanje novih filmskih ostvarenja paralelnom s većim centrima BiH i svijetom.  Nositelj ovog, za mnoge kinodvorane i filmsku publiku u BIH povijesnog projekta, je Fondacija za kinematografiju Sarajevo uz značajnu potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH te sudjelovanje 13 općina i gradova.

U sljedećem periodu, po završetku formalno pravnih aktivnosti, radna grupa Udruge će krenuti u obilazak svih dvorana te će se tako krenuti s pripremom operativnog djelovanja u tehničkom i promotivnom segmentu rada istih.

Objava Posuško kino postalo dio udruge „Mreža nezavisnih kino prikazivača“ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas