back to top

Posjeta ministra Lokmića Bošnjačkoj zajednici kulture “Preporod” u Livnu

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio Bošnjačku zajednicu kulture “Preporod” u Livnu gdje je održao sastanak sa predsjednikom BZK “Preporod” Livno, gosp. Fikretom Sitnićem, Hikmetom Hožićem, Iskom Hodžićem, Mirsadom Karaosmanovićem i Seadom Hadžijahićem.

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ temeljna je i najstarija danas postojeća kulturna ustanova Bošnjaka, s tradicijom dugom više od jednog stoljeća, i suštinski ima karakter bošnjačke kulturne matice. Glavno sjedište Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ je u Sarajevu, a širom Bosne i Hercegovine postoji više od 60 „Preporodovih“ podružnica-općinskih, gradskih i regionalnih društava, uz ekvivalentna društva pod imenom „Preporoda“ u više zemalja bivše Jugoslavije, u Europi i svijetu, odnosno u brojnim sredinama u kojima žive Bošnjaci i bošnjačka dijaspora.

Ovom prilikom ministar Lokmić je predstavio aktuelne javne pozive koje Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata provodi, i upoznao se sa dosadašnjim radom BZK “Preporod” Livno, kao i planiranim aktivnostima za naredni period.

Istaknuta je podrška Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i resornog ministarstva u domenu svog djelovanja.

FMBI

relax-portal.info

Popularno danas