Policija istražuje je li policajac iz Nevesinja “osmislio” svoju otmicu?!

Trebinjska policija i tužilaštvo pokrenuli su detaljnu istragu o okolnostima nestanka policijskog službenika Miloša Grahovca iz Nevesinja, koji je poslije petodnevne potrage, sinoć pronađen vezan kanapom u mjestu Divin.

Kako piše UNA slučaj još nije dobio pravnu kvalifikaciju i istražuje se da li je Grahovac eventualno bio žrtva otmice, kao i da li je cijeli slučaj insceniran, odnosno da li je policajac iz njemu znanih razloga fingirao svoju otmicu.

“U toku je detaljna istraga, ali u ovom trenutku nikakve detalje ne možemo iznositi u javnost”, rekla je portparol PU Trebinje Jelena Biberdžić.

Grahovac je nestao 25. maja kada je automobilom “Golf” otišao od kuće u nepoznatom pravcu. Vozilo je isti dan pronađeno u mjestu Plani. O policajcu se ništa nije znalo sve do sinoć kada ga je, pored puta u mjestu Divin, uočio jedan vozač koji je o tome obavijestio policiju.

U trenutku pronalska Grahovac je bio iscrpljen, zbog čega je vozilom Hitne pomoći prebačen u Opštu bolnicu u Nevesinju. Ljekari su konstatovali da nema modrica i vidljivih povreda, pa je jutros upućen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će mu biti urađen CT.

Kako saznaje UNA u trenutku pronalaska Grahovcu su noge bile vezane, a navodno i jedna ruka. Međutim, čvorovi su bili “labavi” i sve ukazuje na to da se mogao kretati, pa čak i sam sebe odvezati. Takođe, tokom ranije potrage nije uočen na toj lokaciji, pa se provjerava i da li je eventulano izbačen pored puta neposredno prije nego što je pronađen.

  Mostarski maturanti se otrovali hranom

“Tu postoji mnogo nelogičnosti i sumnjivih detalja. Kada je pronađeno njegovo vozilo bilo je tragova koji ukazuju na otmicu. Međutim, isto tako vozilo se nalazilo u prvoj brzini, sa podignutom ručnom kočnicom, što je uobičajeni način parkiranja. Operativni podaci ukazuju i da je Grahovac imao određenih novčanih dugova. Ništa se ne prepušta slučaju i sve se detaljno ispituje”, kaže izvor blizak istrazi, navodeći da Grahovac tek treba biti saslušan.

Zanimiljivo je i da Miloš Grahovac trenutno nije aktivan u službi, jer se nalazi pod suspenzijom. Razlog tome je činjenica da se nalazi pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje novca.

Policija istražuje je li policajac iz Nevesinja “osmislio” svoju otmicu?! Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi