Policija im napravila zasjedu: Dvije osobe uhapšene zbog 30 kg droge

Službenici Policijske uprave Trebinje su na putnom pravcu Ljubinje – Stolac zaplijenili više od 30 kilograma marihuane i uhapsili dvije osobe. Pojasnivši da se akcija provodila u četvrtak i u noći između četvrtka i petka, nakon prikupljenih operativnih podataka o osumnjičenima koji se bave neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je pojasnio da je na putu Ljubinje – Stolac postavljena zasjeda i da su zaustavljeni teretno vozilo Mercedes i putnički automobil Passat.

– Tom prilikom su lišena slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, propisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a u toku je preduzimanje istražnih radnji, odnosno pretresa pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, istakao je Laketa.

On napominje da će detalje akcije naknadno saopštiti, jer je pomenutih 30 kilograma marihuane do sada pronađeno, ali istraga još nije okončana.

Osumnjičene osobe će, nakon što budu ispitane u prostorijama Policijske uprave Trebinje, biti predate u nadležnost trebinjskog Tužilaštva koje će nakon saslušanja odlučiti o daljim mjerama protiv osumnjičenih.

Nezvanično se moglo čuti da će i tokom vikenda biti obavljeno nekoliko pretresa.

www.oslobodjenje.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi