More
  VijestiPočetak izgradnje stambenog objekta za korisnike kolektivnih centara u Mostaru

  Početak izgradnje stambenog objekta za korisnike kolektivnih centara u Mostaru

  U naselju Sutina u Mostaru danas će biti svečano obilježen početak izgradnje stambenog objekta s 24 stambene jedinice koji je namijenjen za smještaj korisnika kolektivnih centara u tom gradu.

  Početkom izgradnje tog objekta nastavlja se izgradnja stambenih objekata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u okviru realizacije Projekta CEB II – “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, saopćeno je iz Grada Mostara.

  Objekt u naselju Sutina, kako navode, jedan je od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

  Projekat CEB II realizira se iz kreditnih sredstva Razvojne Banke Vijeća Europe i lokalnog sudjelovanja općina/gradova uključenih u realizaciju Projekta, a s ciljem zatvaranja kolektivnih centara u Bosni i Hercegovini.

  Na području HNK planirana je realizacija ukupno šest podprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti 9.106.090 maraka (kreditno zaduženje u iznosu od 7.047.738 KM i lokalna kontribucija/sudjelovanje općina i gradova u iznosu od 2.058.352 KM).

  Ukupna vrijednost podprojekta Sutina u Gradu Mostar je 1.423.463 maraka (od čega je 1.099.667 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osiguran iz proračuna Grada Mostara).

  Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata s ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata s 10 stambenih jedinica u Gradu Mostaru, navodi se u saopćenju.

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img