More
  VijestiPočela realizacija projekta zaštite i uređenja obale i vodotoka rijeke Radobolje

  Počela realizacija projekta zaštite i uređenja obale i vodotoka rijeke Radobolje

  U tijeku je izvođenje radova na projektu vrijednom oko 340.000 maraka, kojim će se zaštiti i urediti obala i vodotok rijeke Radobolje – Most Barakovac.

  Projekt obuhvaća izgradnju novog cestovnog mosta s dvije kolovozne trake na rijeci Radobolji, lokacija Barakovac, s dijelom prilazne ceste, obnovu starog zidanog pješačkog mosta, uzvodno, kao i uređenje korita i obala rijeke Radobolje, priopćeno je iz Grada Mostara.

  Planirano je i rušenje postojećeg neuvjetnog cestovnog mosta, prijelaz vodovoda i drugih komunalnih instalacija, kao i izgradnja dijela oborinske i fekalne instalacije na prilaznoj cesti.

  Ugovor je potpisan s izvođačem GRAĐEVINAR d.o.o. Mostar na ukupni iznos od 253.195,87 maraka s PDV-om, a usluge građevinskog nadzora obavlja poduzeće DM PROJEKT d.o.o. Mostar, za ukupni iznos od 7.020 maraka.

  Radovi su otpočeli u kolovozu 2019. godine, ali su više puta prekidani zbog nepovoljnih vremenskih prilika i visokog vodostaja rijeke Radobolje, kao i imovinskih problema na prilaznoj cesti. Izvedeno je oko 50 posto ugovorenih radova, te je završetak radova planiran najkasnije u rujnu 2021. godine.

  Projektna dokumentacija i elaborat izvlaštenja i troškovi imovinsko pravnih odnosa iznosit će oko 80.000 maraka. Potrebna financijska sredstva za realizaciju projekta mosta i dijela ceste su osigurana iz proračuna Grada Mostara u iznosu od oko 240.000 maraka, te iz Fonda zaštite okoliša FBiH 100.000 maraka.

  Nakon realizacije ovog projekta, planira se rekonstrukcija prilazne ceste do spoja s Ilićkom ulicom, čime bi se okončao cijeli projekt, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img