Počela realizacija projekta zaštite i uređenja obale i vodotoka rijeke Radobolje

-

U tijeku je izvođenje radova na projektu vrijednom oko 340.000 maraka, kojim će se zaštiti i urediti obala i vodotok rijeke Radobolje – Most Barakovac.

Projekt obuhvaća izgradnju novog cestovnog mosta s dvije kolovozne trake na rijeci Radobolji, lokacija Barakovac, s dijelom prilazne ceste, obnovu starog zidanog pješačkog mosta, uzvodno, kao i uređenje korita i obala rijeke Radobolje, priopćeno je iz Grada Mostara.

Planirano je i rušenje postojećeg neuvjetnog cestovnog mosta, prijelaz vodovoda i drugih komunalnih instalacija, kao i izgradnja dijela oborinske i fekalne instalacije na prilaznoj cesti.

Ugovor je potpisan s izvođačem GRAĐEVINAR d.o.o. Mostar na ukupni iznos od 253.195,87 maraka s PDV-om, a usluge građevinskog nadzora obavlja poduzeće DM PROJEKT d.o.o. Mostar, za ukupni iznos od 7.020 maraka.

Radovi su otpočeli u kolovozu 2019. godine, ali su više puta prekidani zbog nepovoljnih vremenskih prilika i visokog vodostaja rijeke Radobolje, kao i imovinskih problema na prilaznoj cesti. Izvedeno je oko 50 posto ugovorenih radova, te je završetak radova planiran najkasnije u rujnu 2021. godine.

Projektna dokumentacija i elaborat izvlaštenja i troškovi imovinsko pravnih odnosa iznosit će oko 80.000 maraka. Potrebna financijska sredstva za realizaciju projekta mosta i dijela ceste su osigurana iz proračuna Grada Mostara u iznosu od oko 240.000 maraka, te iz Fonda zaštite okoliša FBiH 100.000 maraka.

Nakon realizacije ovog projekta, planira se rekonstrukcija prilazne ceste do spoja s Ilićkom ulicom, čime bi se okončao cijeli projekt, stoji u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti