Počasnim skokom i bacanjem cvijeća u Neretvu obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Polaganjem cvijeća na Partizanskom spomen-obilježju, učenjem Jasina te počasnim skokom sa Starog mosta i bacanjem cvijeća u Neretvu u nedjelju je u Mostaru obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana.

Cvijeće su položila brojna izaslanstva boračkih udruženja te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BiH, Federacije i Hercegovačko-neretvanske županije.   

Predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić poručio je tom prigodom kako se prošlosti moramo sjećati i obilježavati je, ali i učiti iz nje.  

– Od rata je prošlo 26 godina, ali mi smo i dalje u ratu, samo što ne pucamo. Još uvijek smo u ovoj državi opsjednuti s ratom. No, hajdemo iz prošlosti naučiti one najbolje stvari, naučiti pomagati drugom, slabijem, drugačijem i nemoćnom – kazao je Đulić.

Dodao je kako moramo naučiti voljeti ovu zemlju i graditi budućnost jer druge domovine nemamo.

– Nikome tko je rođen i živi ovdje ni Srbija, ni Hrvatska, ni Turska nisu domovine… Možemo ih voljeti, ali naša domovina je BiH – ocijenio je Đulić.

Predsjednik Federalnog saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Aljo Bošnjaković poručio je “kako nama mirne podjele BiH, rat ne želimo, ali od rata pobjeći nećemo”.

– Naša glasna i jasna poruka je ‘za domovinu sve, BiH ni zašto’. Ovo govorim u kontekstu zadnjih događanja, nekakvih papira kojih ima ili nema, tzv. non papera. Dakle, svima  poručujemo da mirnog razlaza BiH nema i da nijedan susjed na uštrb BiH neće postati veliki – naglasio je Bošnjaković.

  Krizni štab: U HNK 24 novozaražene osobe

Ocijenio je kako su svi oni koji zagovaraju mirno razilaženje BiH, svjesni činjenice da se ona ne može mirno podijeliti.   

Bošnjaković je pozvao članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića, čija su izaslanstva također položila cvijeće, da se svim diplomatskim sredstvima bore za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.  

Pored Dana pobjede nad fašizmom i Dana Zlatnih ljiljana, obilježeni su i Dan logoraša i Dan Europe.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi