More
  ZanimljivostiPlišani medo je prvi najbolji prijatelj i spada u najdraže igračke

  Plišani medo je prvi najbolji prijatelj i spada u najdraže igračke

  Za većinu djece prva veza koju razviju izvan porodice nije s učiteljem ili dadiljom, već sa posebnom plišanom životinjom. Plišane životinje djeci pružaju udobnost i druženje. Oni su savršena publika, pažljivi i ohrabrujući.

  Djeca vježbaju sve vrste vještina sa svojim plišanim životinjama, koje su ujedno i igračke. Oni podučavaju, razgovaraju i brinu se o njima, a pritom uvježbavaju sve što su naučili promatranjem. Pa tako često glume da su doktori i pomažu medi, ili možda učitelji. Sve što su zapazili dijete to iskazuje kroz igru sa plišancima.

  Plišane igračke za djecu

  Plišane životinje puno su više nego obične dječje igračke. Djeca uče kroz igru, a u igri s plišanim životinjama zapravo grade svoje prve veze. Djeca će personificirati svoje plišance, daju im imena i dodijele im karakteristike. Kroz te veze djeca uče kako se brinuti za nekoga drugoga, kako suosjećati i dijeliti. U osnovi, ove prve veze služe kao vježbanje za ”pravu stvar”.

  Uz to, plišane životinje čine sjajnu publiku! Djeca koja razgovaraju sa svojim plišancima vježbaju svoj rječnik, isprobavaju nove riječi i stječu povjerenje u svoj govor. Plišana životinja je osoba od povjerenja i neko s kim dijete može isprobati riječi koje čuje tokom dana. Ovakvi razgovori također su odličan način da djeca vježbaju izražavajući svoje emocije i dajući glas svojim mislima.

  Plišani medo je prvi najbolji prijatelj i spada u najdraže igračke
  Plišani medvjedić

  Mašta i nezavisnost

  Konačno, nema ograničenja za igre koje djeca mogu igrati sa svojim plišanim prijateljima. Plišane životinje mogu postati intergalaktičke princeze, super heroji ili pirati i mogu se zajedno upustiti u velike avanture. Ovakva maštovita igra od suštinskog je značaja za djetetov razvoj, jer upravo kroz ove igre počinju osmišljavati svijet. Ove igre  nude priliku djeci da se osjećaju pod kontrolom i tako steknu nezavisnost.

  Moć igre ne treba podcjenjivati, ​​niti plišane igračke koje je prate. Plišani zeko može biti najbolji prijatelj, vršnjak, učitelj, a vašem djetetu pružiti beskrajne sate nezahtjevnog druženja. Ti odnosi grade bitne socijalne vještine kao što su briga i dijeljenje, i otvorit će put za sretno djetinjstvo.

  Raznovrsnu ponudu od drvenih, limenih do plišanih igračaka  možete pogledati na Mio Bambino web shopu.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img