PD “Borašnica” Konjic: Uspješno realizovan Memorijalni pohod na Inač

U subotu je održan tradicionalni pohod na planinu Inač u znak sjećanja na avionsku nesreću koja se dogodila 18. januara 1997. godine u kojoj su poginuli Džemal Bijedić, njegova supruga Razija i šest članova posade. Memorijalni pohod je organizovalo PD Borašnica Konjic u saradnji sa PD “Bitovinja” iz Kreševa.

“Memorijalni pohod na Inač je protekao uspješno, onako kao što smo i planirali, jedino je ove godine za razliku od prethodnih, bilo manje snijega. Na ovaj Memorijalni pohod godinama se prijavljuju osim naših sugrađana i ljudi iz drugih gradova. Ove godine imali smo učesnike iz Sarajeva i Hadžića, ukupnoo njih osamnaest: trinaest iz Konjica, četiri iz Sarajeva i jedno iz Hadžića. Otišli smo na mjesto pada aviona a zatim križnom turom do doma na Lopati, te smo se u večernjim satima vratili u Kreševo” kazao je za radiokonjic.ba Edin Mulić član Upravnog odbora PD “Borašnica” Konjic.

Foto: Edin Mulić, PD “Borašnica”

Prema njegovim riječima, od velikoj je značaja da se obilježi ovaj datum i da se oda počast Džemalu Bijediću, njegovoj supruzi te ostalim članovima posade koji su izgubili život na tom mjestu. “Planinari su upravo ti koji mogu jedini i doći na ovakva mjesta u zimskom periodu kada je snijeg” naglasio je Mulić.

FOTO: Edin Mulić, PD “Borašnica”/ radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

16.01.2023.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Mladi i vrijedni Konjičani očistili put Gorani-Bilišine

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi