More
  VijestiOtvoren javni poziv za mlade iz Mostara

  Otvoren javni poziv za mlade iz Mostara

  Javni poziv za mlade iz Mostara (od 17 do 30 godina) za učlanjenje u Odbor Omladinske banke Mostar otvoren je 21. maja i trajat će do 3. juna ove godine.

  Iz Gradske uprave Mostara podsjećaju kako je u Gradskoj vijećnici u petak, 21. maja upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji između Grada Mostara i Fondacije Mozaik, a koji otvara put razvoju programa Omladinske banke Mostar.

  Memorandum su potpisali mostarski gradonačelnik Mario Kordić i direktor Programa Omladinske banke Željko Pauković.

  Program Omladinske banke, kako je navedeno, ima dva cilja, a to su razvoj društvenog aktivizma i razvoj poduzetništva.

  Razvoj aktivizma omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i zajednički ih rješavaju.

  Neformalne grupe mladih dobivaju grantove do 1.500 maraka da realiziraju projekte na teritoriji Mostara, uz monitoring i podršku Omladinske banke, Grada i Fondacije Mozaik.

  Razvoj poduzetništva omogućava mladima da pokrenu svoj obrt ili komercijalno poljoprivredno gazdinstvo uz bespovratna sredstva u iznosu od 2.000 KM i mentorsku podršku Startup studija Fondacije Mozaik.  

  Potpisivanjem Memoranduma o suradnji Fondacija Mozaik i Grad Mostar potvrdili su kako će partnerski doprinijeti razvoju Programa Omladinske banke u Mostaru uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Startup studio u razdoblju od 21. maja 2021. godine do 31. decembra 2024. godine.

  Zahvaljujući zajedničkom fondu, koji iznosi 168.000 maraka, a koji osiguravaju Fondacija Mozaik i Grad Mostar, u četverogodišnjem razdoblju planirana je realizacija 32 društveno korisna projekta, te pokretanje 48 mikrobiznisa, stoji u saopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img