OTVOREN 5. SAJAM BRANITELJSKOG PODUZETNIŠTVA

U organizaciji Ministarstva za pitanja branitelja i Referalnog centra branitelj/borac „Zadrugar“ danas je na šetalištu Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru otvoren 5. Sajam braniteljskih zadruga Hercegovačko-neretvanske županije uz misao vodilju „Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko“.

Na ovogodišnjem sajmu preko 60 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz susjedne Republike Hrvatske predstavili su proizvode braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i braniteljskih proizvoda.

Peti sajam braniteljskih zadruga otvorio je general bojnik Ivica Jerkić, a u ime organizatora nazočnima se obratio ravnatelj Referalnog centra Damir Radić koji je predstavio aktivnosti centra na promicanju i jačanju braniteljskog zadrugarstva kao posebnog oblika socijalnog poduzetništva.

Ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo u svom je obraćanju zahvalio svim izlagačima na dolasku i iskazanom poduzetničkom duhu te istaknuo kako je tradicija održavanja sajma značajan iskorak u promociji i marketingu

Gosti sajma bili su prof. dr.sc Mirjana Miličević sa Sveučilišta u Mostaru i voditelj Referalnog centra za braniteljske zadruge RH Nebojša Jerković koji su predstavili Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti sustavnom razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

OTVOREN 5. SAJAM BRANITELJSKOG PODUZETNIŠTVA

Zahvalnice osobama koje su doprinijele braniteljskom poduzetništvu uručio je ministar branitelja Oliver Soldo. Također je dodijelio posebne plakete za iznimno vrijedan doprinos i petogodišnju uspješnu suradnju u provedbi Programa upošljavanja i samoupošljavanja branitelja i njihovih obitelji osiguranjem kontinuiranog nastupa na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ/K, te priznanja za najuređeniji izložbeni štand, za najatraktivniji izložbeni proizvod, za doprinos očuvanju tradicije, za najuspješniju kolekciju proizvoda i za najuspješnije predstavljanje proizvoda.

Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici vlasti, od federalne do općinske razine, te predstavnici braniteljskih udruga i izlagači na sajmu.

Posjetitelji sajma mogli su vidjeti, konzumirati i kupiti domaće ekološke proizvode: voće i voćne prerađevine, šumske plodove, vino, med i proizvode od meda, kao i prirodnu kozmetiku na bazi pčelinjih proizvoda, razne povrtlarske kulture i njihove proizvode, ljekovito bilje, rukotvorine, unikatne drvene i metalne predmete te druge proizvode.

otvoren 5. sajam braniteljskog poduzetništva
OTVOREN 5. SAJAM BRANITELJSKOG PODUZETNIŠTVA

Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potpora Ministarstva za pitanje branitelja, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja/samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpore radu branitelja poljoprivrednika.

OTVOREN 5. SAJAM BRANITELJSKOG PODUZETNIŠTVA Običan radio.

www.obican.info

Popularno danas