Osumnjičeni za pucnjavu u Konjicu u pritvoru, prijeti im kazna od 10 godina zatvora

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar je podnijelo Prijedlog za određivanje pritvora Županijskom sudu Mostar, osumnjičenima A.V. (1988.), iz Konjica i A.V. (1958.), iz Konjica, za koje postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj  u stjecaju počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju, Izazivanje opće opasnosti iz KZ-a F BiH i kazneno djelo iz čl. 65. st. 1.(a) Zakona o oružju i streljivu HNŽ/K-a, a drugoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj u stjecaju počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju i Izazivanje opće opasnosti iz KZ-a FBiH.

Naime, osumnjičeni se terete da su kao supočinitelji, noću 04.07.2022. godine oko 23,40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza  u zgradu Pivnice, počinili gore navedena kaznena djela, na način da su pucanjem iz vatrenog oružja (pištolja) u smijeru oštećenog H.L. i uz uporabu metalne palice i držalice od sjekire oštećenom nanijeli pet prostrijelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici, dvije ustrijelne rane na desnoj ruci, te ozljede čela i lica, zbog kojih teških tjelesnih ozljeda je oštećeni žurno prevezen u SKB Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

Pritvor je osumnjičenima A.V. i A.V. predložen iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke događaja, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, koje kazneno djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenog djela, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.    

  U Njemačkoj nađeno tijelo djevojčice (15), za ubojstvo osumnjičena dvojica dječaka mlađih od žrtve

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar i PU Konjic poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, navodi se u priopćenju.

Osumnjičeni za pucnjavu u Konjicu u pritvoru, prijeti im kazna od 10 godina zatvora Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi