Osmomartovska atmosfera među Konjičanima

Posljednja dva dana ali i danas, na ulicama grada mogli smo vidjeti naše sugrađanke kako sa osmijehom na licu nose poklone, cvijeće ili neki mali znak pažnje za njima drage žene. Da se ženi pažnja treba pridavati svaki dan, a ne samo ovaj, razumljivo je. Međutim, 8.mart je posebna prilika koju žene trebaju najprije iskorisitit za sebe, mišljenja je naša sugrađanka Zahida Junuz.

Razgovor sa sugrađankom Zahidom Junuz

Čestitajući 8.mart svim ženama, jedna sedamdesettrogodišnja sugrađanka za radiokonjic.ba je poručila:“8.mart obilježavam svake godine tako što odem na večeru sa društvom. Tako je bilo i ranijih godina kada sam bila mlađa i nekako se nastavilo i dan danas. Uživam da hodam, da idem na večeru, muziku, iako imam 73 godine. Međutim, danas omladina nema dovoljno vremena kao mi što smo imale u naše vrijeme, a sve to zbog obaveza kako poslovnih tako i onih kućnih.”

Za svaku ženu ovaj datum znači nešto drugačije i posebno u odnosu na druge žene. Zajedničko je to da ovoga dana sve očekuju isto, a to je pažnja, kazala je za radiokonjic.ba sugrađanka Hadžira Jusufović te dodala:“Dan žena obilježavam u porodičnoj atmosferi. Ženama u užem krugu porodice i svojim prijateljicama uvijek kupim neki poklon, mali znak pažnje da ne bi bile zaboravljenjene ovog datuma. Znamo kako su se žene borile za svoja prava, ali smatram da ni danas nisu prava žena onakva kakva bi trebala biti. Koristim ovu priliku i da čestitam svim ženama 8.mart te im želim najprije zdravlja pa onda sreće i veselja”.

Naši sugrađani muškog spola trude se ovoga dana da obraduju svoju ljepšu polovinu nekim prigodinim poklonom. Poslušajte na koji način nastoje da obraduju sebi drage dame povodom 8.marta Međunarodnog dana žena:

Anketa sa sugrađanima

Svim pripadnicama ljepšeg spola čestitamo njihov dan.

radiokonjic.ba

08.03.2023.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

Popularno danas