Oduzet duhan i tekstil u vrijednosti 304.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u operativnoj akciji kodnog naziva “Sektor” i na putnoj komunikacioji Tuzla-Kalesija oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu i duhansku robu u vrijednosti  304.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „Sektor“ ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli izvršili su privremeno oduzimanje predmeta od tri fizička lica s područja RC Tuzla (Živinice, Banovići) za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija – saopćeno je iz UIO.

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja, na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih privrednih subjekata, izvršili su istovremenu provjeru prometa i porijekla roba na tri lokacije i tom prilikom pronašli 3.823 komada tekstilnih proizvoda, količinu robe (majice, haljine, trenerke, pantalone) za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla u suradnji s policijskim službenicima MUP TK-a, Policijska stanica Zapad, na putnoj komunikaciji Tuzla-Kalesija izvršili su pretres kod dvije osobe. Tom prilikom pronašli su 3.800 paklica cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisan markicama UIO, niti je za njih postojala zakonom propisana dokumentacija – navodi se u saopćenju.

Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama se procjenjuje na 304.000 KM.

Predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv pet fizičkih lica bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnikm organima. U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade putem programa EXBS – saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

  12-godišnjak zaprijetio pištoljem i opljačkao benzinsku, brzo je uhićen

Oduzet duhan i tekstil u vrijednosti 304.000 KM Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi