Održan pohod „Stazom branilaca Bjelimića“

Udruženje „Bjelimićani“ i JOB branilaca Konjica u subotu, 30.jula, su povodom Dana odbrane Bjelimića organizovali pohod pod nazivom “Stazom branilaca Bjelimića”.

Član Udruženja „Bjelimićani“ Ismet Pozder za radiokonjic.ba je rekao da je ovo drugi pohod na relaciji Oštra bara, Crveni kuk, Kom, Piš, Požiljak, Ozidovnik, Mala gaja, Muhov do na Argudu i Pogled u Ljubuči, te da je završni dio bio u Odžacima ispred centralnog spomen obilježja, posvećog žrtvama proteklog rata.

Održan pohod „Stazom branilaca Bjelimića“

„Dužina rute pohoda je bila oko 18 kilometara, i staza je bila prilično teška. Na svakoj od pomenutih lokacija je održan čas historije, a bilo je interesantno slušati živi govor ljudi koji su učestvovali u bitkama za odbranu Bjelimića“ – rekao je Pozder.

On je istaknuo da je ovo okupljanje i oživljavanje i sjećanje na najdramatičnije događaje, kao i na sve one koji su dali svoje živote za odbranu Bjelimića, Konjica i Bosne i Hercegovine.

održan pohod „stazom branilaca bjelimića“
Održan pohod „Stazom branilaca Bjelimića“

„Ove je godine bilo oko 70 učesnika iz Konjica, Glavatičeva, Mostara, Sarajeva, a tu su bile i bivše starješine i borci 450 lb Bjelimići, koja je branila i odbranila ovo područje. Pohod je i ove godine predvodio pripadnik Planinarsko – sportskog društva „Zlatni ljiljan“ iz Sarajeva Akif Kutinčić. Kiša je malo omela naše aktivnosti, ali je sve završeno najbolje“ – izjavio je za radiokonjic.ba Ismet Pozder, izražavajući riječi zahvalnosti svima koji su učestvovali u pohodu.

  Fondacija IMPAKT i Grad Konjic: podržano devet biznisa ideja
održan pohod „stazom branilaca bjelimića“
Održan pohod „Stazom branilaca Bjelimića“

radiokonjic.ba
foto: Udruženje „Bjelimićani“
31.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru