Od  01. novembra zabrana ribolova na Neretvi

Tokom vikenda na obalama Neretve organizovano nekoliko  aktivnosti povodom zatvaranja ribolovne sezone

Organizacija sportskih ribolovaca Konjic je u subotu 29.oktobra organizovala revijalno takmičenje za učesnike Male škole ribolova. Oni su u Glavatičevu demonstrirali stečene vještine, ali što je najvažnije kako kaže predsjednik skupštine društva Hrabren Kapić, uživali su u druženju.

Hrabren Kapić, predsjednik skupštine O.S.R Konjic

                “U lijepom druženju smo obilježili kraj ribolovne sezone i zaokružili ovosezonske aktivnosti Male škole ribolova. Uskoro ćemo sa njima napraviti završno druženje uprostorijama Organizacije sportskih ribolovaca gdje će im biti uručeni certifikati za uspješno okončanu obuku” poručio je Kapić.

Od  01. novembra zabrana ribolova na Neretvi
Polaznici Male škole ribolova O.S.R Konjic na revijalnom takmičenju u Glavatičevu povodom zatvaranja ribolovne sezone

Osim toga, O.S.R. Konjic u saradnji sa Udruženjem maloljetnih boraca sa područja Novog Sarajeva, danas, 30.oktobra je organizovala druženje u Konjicu, na Starom pazaru.

Od  01. novembra zabrana ribolova na Neretvi
članovi Male škole ribolova iz Sarajeva

Naime, nekadašnji maloljetni borci s područja Kantona Sarajevo su sa svojim potomcima uživali na obalama Neretve u sklopu projekta kojeg je podržala Opština Novo Sarajevo, kaže Kemal Šalaka instruktor Male škole ribolova.

Od  01. novembra zabrana ribolova na Neretvi
Kemal Šalaka, Udruženje boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 KS

                “Mi smo u Konjicu u sklopu projekta koji ima za cilj zbližavanje djece i roditelja – nekadašnjih maloljetnih boraca, da što kvalitetnije provedemo vrijeme zajedno. Ovdje je petnaest mališana, dječaka i djevojčica.  Znači, mi smo nekada bili maloljetni borci a sada sa svojom djecom dolazimo u Konjic kako bismo im kroz školu ribolova približili i grad Konjic i ljubav prema sportskom ribolovu i prirodi uopšte” poručio je Šalaka – nekadašnji maloljetni borac.

  Koncertom “Sejfullah & prijatelji” večeras u Konjicu počinju Večeri duhovne muzike- iskustva bosanskohercegovačkog višeglasja
Od  01. novembra zabrana ribolova na Neretvi
O.S.R. Konjic: cilj je zaštiti autohtoni riblji fond

Ribolovna sezona se zatvara od 01.novembra te iz Organizacije sportskih ribolovaca Konjic apeluju a sve ribolovce da vode računa o tome i da, ukoliko uoče da je neko u krivolovu, obavijeste O.S.R. Konjic.

Dodaju i da je veoma bitno ispoštovati vrijeme mrijesta kako bismo sačuvali, zaštitili i unaprijedili autohtoni neretvanski riblji fond.

radiokonjic.ba

30.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi