Novak Đoković poslao žestoku poruku organizatorima Wimbledona: Da se to meni napravi, bio bih jako ljut

Srbijanski Teniser, Novak Đoković, poslao je žestoku poruku organizatorima Wimbledona, koji su još u aprilu i zvanično potvrdili kako ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup na ovogodišnjem izdanju ovog turnira zbog agresije Rusije na Ukrajinu. 

Nakon odluke organizatora Wimbledona, reagovali su ATP i WTA, koji su odlučili da teniseri i Teniserke neće igrati za bodove, a sada je svoj komentar na sve to dao i Đoković.

‘‘Ovo je veoma nekorektno prema meni i prema svima koji su ostvarili odlične rezultate prošle godine. Gubim bodove, a nemam ih priliku odbraniti zbog politike. Izgubit ću čak 4.000 bodova jer nisam mogao igrati ni Australian Open‘‘, poručio je Đoković.

Đoković je dodao kako ne zna šta su ruski i bjeloruski predstavnici skrivili u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu.

‘‘Nije fer da ih se kažnjava zbog onoga što se tamo dešava. Da se tako nešto zabrani meni koji nisam doprinio sukobu, bio bih ljut. Želio bih podsjetiti da je od 1992. do 1996. srbijanskim sportistima bilo zabranjeno takmičiti se na međunarodnom nivou, tako da znam kako se sada osjećaju Rusi i Bjelorusi‘‘, kazao je Đoković.

Tenis/novak-dokovic-poslao-zestoku-poruku-organizatorima-wimbledona-da-se-to-meni-napravi-bio-bih-jako-ljut-771054″>sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi