back to top

Navijački kaos na Kupresu: Više ozlijeđenih i privedenih

navijački kaos na kupresu: više ozlijeđenih i privedenih

Pred posljednje utakmice 33. kola nogometne Premijer lige BiH došlo je do navijačkih nereda na Kupresu, a iz policije je  potvrđeno da su u sukobu bili navijači Borca (Lešinari) i najvjerovatnije navijači Željezničara (Manijaci), prenosi Klix.ba.

Između dvije navijače grupe došlo je do žestokoga fizičkog sukoba, a nakon tučnjave ima i nekoliko ozlijeđenih navijača, kao i onih koji su lišeni slobode.

Doznajemo da je autobus s navijačima Borca u potpunosti uništen. Oni su danas krenuli na gostujuću utakmicu u Posušju, dok je Manijacima s druge strane zabranjeno gostovanje u Tuzli te su namjenski došli na Kupres.

Video navijačkog sukoba možete pogledati ovdje.

“Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu  dobila je dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Ustvrdili smo da se radi o navijačima nogometnog kluba Borac iz Banje Luke koji su krenuli na utakmicu u Posušje. Što se tiče druge grupe, najvjerovatnije da se radi o navijačima Željezničara. Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni osobe su privedene u policijsku upravu, a manji broj osoba je zbog zadobivenih povreda hospitaliziran u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhićeno je za sada desetak osoba”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak.

Današnji incident samo je nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara, a podsjećamo da je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

  1. Klix.ba/Tomislavcity

livnovine.com

Popularno danas