More
  VijestiDan otvorenih vrata Tvornice za učenje

  Dan otvorenih vrata Tvornice za učenje

  U organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike danas je organiziran „Dan otvorenih vrata Tvornice za učenje/Centra za digitalizaciju“ na kojem su prezentirani rezultati projekta „Povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća digitalizacijom – IC SMED“ i projekta “Ponovno povezivanje sveučilišta i gospodarstva radi poticanja inovacija/Reconnecting universities and enterprises to unleash regional innovation and entrepreneurial activity – KnowHub“.

  Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg u pozdravnom govoru istaknuo je kako je Tvornica za učenje sjajan primjer suradnje gospodarstva, malih i srednjih poduzeća s jedne i akademske zajednice s druge strane, te s treće strane županijske vlasti, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Dodao je kako je to mjesto gdje se testiraju poslovni modeli, izrađuju novi prototipovi, potiču inovacije, koje se zatim primjenjuju u proizvodnim pogonima lokalnih poduzeća.

  – Danas svjedočimo dinamičnoj demonstraciji digitalizacijskih studija i prezentaciji visokih tehnologija koje će se moći koristiti u Tvornici za učenje za potrebe lokalnih poduzeća i studenata. Radi se o visokoj tehnologiji, robotici, mjeriteljstvu, korištenju 3D laserske tehnologije, reverzibilnom inženjerstvu – istaknuo je Herceg.

  Po njegovim riječima, sve to bit će od značajne pomoći lokalnim poduzećima na razvijanju učinkovitosti, ali i mladim ljudima u procesu stjecanja vrhunskih suvremenih znanja.

  – Vlada HNŽ-a nastavit će snažno podupirati ovakav model razvitka i suradnje, jer izravno pridonosi jačanju konkurentnosti naših poduzeća na izvoznom tržištu odnosno jačanju gospodarstva, a time i otvaranju novih radnih mjesta. Nakon dugogodišnje potpore koju pružamo nastanku i razvitku Tvornice za učenje i djelovanju Klastera metala i plastike koji sjedinjuje izvršnu vlast, gospodarstvo i akademsku zajednicu, dogovorili smo i formaliziranje članstva HNŽ-a u tom klasteru – kazao je Herceg.

  Inače, Projekt IC SMED Fakultet implementira u partnerstvu s Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke HERAG i pet poduzeća iz sektora metala i plastike: SIK d.o.o., Škutor d.o.o., MA-COM d.o.o., TEM mandeks d.o.o. i Weltplast d.o.o., a podržan je sredstvima Europske unije i Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj BMZ u sklopu EU4Bussines projekta u BiH.

  Projekt KnowHub implementira se u partnerstvu sa sveučilištima i razvojnim centrima Europske unije i Balkana u sklopu Programa ERASMUS+.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img