More
  VijestiNastavlja se suradnja na konkretnim projektima Grada Mostara i UNDP-a

  Nastavlja se suradnja na konkretnim projektima Grada Mostara i UNDP-a

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u petak u Gradskoj vijećnici rezidentnu predstavnicu UNDP-a u Bosni i Hercegovini Stelianu Nedera i voditeljicu Ureda UNDP-a u Mostaru Boženu Bohm Kaltak.

  Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje na konkretnim projektima Grada Mostara i UNDP-a, a u cilju povećanja transparentnosti rada Gradske uprave, digitalizacije, informatizacije upravljanja gradskom imovinom, te pristupanju izrade revizije izrađene Strategije razvoja Grada Mostara.

  Dogovorena je suradnja oko izrade Akcijskog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP).

  Grad Mostar je nakon javnog poziva odabran kao partner u provedbi projekta PIPLS-Projekt unaprjeđenja učinkovitosti lokalnih usluga u BiH, koji provodi UNDP u suradnji s Veleposlanstvom Švedske u BiH.

  Cilj projekta je unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, uspostavljanje sustava za strateško upravljanje javnom imovinom, transparentno knjiženje, unaprjeđenje vještina uposlenih, definiranje politika i pravilnika za upravljanje imovinom na lokalnoj razini i drugo.

  UNDP i Grad Mostar imaju dobru suradnju na više projekata, uključujući projekt za razvoju turizma u prirodi Via Dinarica te više projekata energetske učinkovitosti.

  Kordić i Nedera dogovorili su daljnji nastavak suradnje, a Nedera je posebno podvukla mogućnost suradnje na projektima obnovljivih izvora energije.

  Gradonačelnik je zahvalio UNDP-u za svu potporu i projekte koje su implementirali u Mostaru, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img