Nastavlja se suradnja na konkretnim projektima Grada Mostara i UNDP-a

-

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u petak u Gradskoj vijećnici rezidentnu predstavnicu UNDP-a u Bosni i Hercegovini Stelianu Nedera i voditeljicu Ureda UNDP-a u Mostaru Boženu Bohm Kaltak.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje na konkretnim projektima Grada Mostara i UNDP-a, a u cilju povećanja transparentnosti rada Gradske uprave, digitalizacije, informatizacije upravljanja gradskom imovinom, te pristupanju izrade revizije izrađene Strategije razvoja Grada Mostara.

Dogovorena je suradnja oko izrade Akcijskog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP).

Grad Mostar je nakon javnog poziva odabran kao partner u provedbi projekta PIPLS-Projekt unaprjeđenja učinkovitosti lokalnih usluga u BiH, koji provodi UNDP u suradnji s Veleposlanstvom Švedske u BiH.

Cilj projekta je unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, uspostavljanje sustava za strateško upravljanje javnom imovinom, transparentno knjiženje, unaprjeđenje vještina uposlenih, definiranje politika i pravilnika za upravljanje imovinom na lokalnoj razini i drugo.

UNDP i Grad Mostar imaju dobru suradnju na više projekata, uključujući projekt za razvoju turizma u prirodi Via Dinarica te više projekata energetske učinkovitosti.

Kordić i Nedera dogovorili su daljnji nastavak suradnje, a Nedera je posebno podvukla mogućnost suradnje na projektima obnovljivih izvora energije.

Gradonačelnik je zahvalio UNDP-u za svu potporu i projekte koje su implementirali u Mostaru, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

spot_img

Mostar vijesti