More
  VijestiNastavlja se proljetna akcija hortikulturnog uređenja Mostara

  Nastavlja se proljetna akcija hortikulturnog uređenja Mostara

  Proljetna akcija čišćenja i hortikulturnog uređenja Mostara nastavlja se u mjesecu svibnju.

  Kako su najavili iz Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, planirana je dopunsku sadnja sezonskog cvijeća i grmova na kružnim tokovima u Zaliku, Ulici blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i na Rondou.

  Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.) i sporadičnih stablašica (japanske trešnje – Prunus serulata – Kanzan i sirijskog hibiskusa – Hibiscus syriacus – u formi stabla) u parku Zrinjevac, parku Nobelovaca, kao i ispred Gradske vijećnice.

  Također, dopunit će se prazne sofe s grmovima na Španjolskom trgu, dopunit razdjelni pojas na Bulevaru s oko 1000 sadnica rasprostirućeg ruzmarina, a u sklopu navedenog planira se zasaditi i 30- tak grmova ispred spomenika kod Doma zdravlja.

  Potom slijede redovni zahvati održavanja stabala u drvoredima, kao što su uklanjanje izdanaka i izbojaka iz zona korjenova vrata i debla stabala u drvoredu, te skraćivanje polegli niskih grana koje smetaju normalnom prolazu vozila i pješaka.

  U mjesecu svibnju planirani su i zahvati redovnog održavanja zelenila na području Blagaja, a koji će obuhvatiti košenje prilaznih staza starom gradu i šetnice uz rijeku.

  U tijeku je i provjera ispravnosti postojećih vodo-natapanih sustava na javnim zelenim površinama, te otklanjanje kvarova na istima i njihovo puštanje u rad, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img