Nastavlja se proljetna akcija hortikulturnog uređenja Mostara

-

Proljetna akcija čišćenja i hortikulturnog uređenja Mostara nastavlja se u mjesecu svibnju.

Kako su najavili iz Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, planirana je dopunsku sadnja sezonskog cvijeća i grmova na kružnim tokovima u Zaliku, Ulici blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i na Rondou.

Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.) i sporadičnih stablašica (japanske trešnje – Prunus serulata – Kanzan i sirijskog hibiskusa – Hibiscus syriacus – u formi stabla) u parku Zrinjevac, parku Nobelovaca, kao i ispred Gradske vijećnice.

Također, dopunit će se prazne sofe s grmovima na Španjolskom trgu, dopunit razdjelni pojas na Bulevaru s oko 1000 sadnica rasprostirućeg ruzmarina, a u sklopu navedenog planira se zasaditi i 30- tak grmova ispred spomenika kod Doma zdravlja.

Potom slijede redovni zahvati održavanja stabala u drvoredima, kao što su uklanjanje izdanaka i izbojaka iz zona korjenova vrata i debla stabala u drvoredu, te skraćivanje polegli niskih grana koje smetaju normalnom prolazu vozila i pješaka.

U mjesecu svibnju planirani su i zahvati redovnog održavanja zelenila na području Blagaja, a koji će obuhvatiti košenje prilaznih staza starom gradu i šetnice uz rijeku.

U tijeku je i provjera ispravnosti postojećih vodo-natapanih sustava na javnim zelenim površinama, te otklanjanje kvarova na istima i njihovo puštanje u rad, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

spot_img

Mostar vijesti