Nasilje u bh. školi: Učenik pretučen pa pokušao samoubojstvo

Samir Suljević, zastupnik SDP-a BiH u Skupštini Županije Sarajevo, ukazao je na još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, koji se desio nedavno u jednoj srednjoj školi u Sarajevu.

Suljević je na sjednici Skupštine uputio zastupničko pitanje s ciljem dobijanja više informacija o navedenom slučaju.

“Kada su neki učenici prvo prijetili jednom učeniku, nakon čega su ga isprebijali, potom je isti završio u bolnici; navodno je  taj učenik kasnije pokušao izvršiti suicid. Nakon što je o svemu obavještena i policija i rukuvodstvo škole, jedini odgovor koji je dobio otac tog djeteta bio je prijedlog da se isti prepiše u neku drugu školu. Moram da pitam da li je moguće da sistem ne može ništa uradili na ovakve pojave, te da je jedini prijedlog sistema da se žrtva prepiše u drugu školu, a počiniteljima se ne može ništa uraditi”, ukazao je Suljević.

Također je istakao da se radi o djetetu ratnog vojnog invalida, koji ima 90 postotni invaliditet, te uputio pitanje Ministarstvu osnovnog obrazovanja i nauke na čelu sa ministricom Naidom Hota Muminović, koji je stav ministarstva u ovom slučaju.

Objava Nasilje u bh. školi: Učenik pretučen pa pokušao samoubojstvo pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru