More

  Najboljim filmom podvodnog festivala proglašen film ‘Mike & Maurice’

  U sklopu manifestacije “Neumsko ljeto 2021.” u petak navečer u Neumu je održan Međunarodni festival podvodnog filma, a najboljim filmom festivala proglašen je britanski film “Mike & Maurice”, redatelja Garetha Bartletta.

  Nagradu za najbolji bh. podvodni film osvojio je film “Metaphysic”, redateljice Sandre Mlađanović.

  Film Nebojše Vojnovića “Island of Artina” proglašen je najboljim eko filmom festivala, nagrada za najbolju glazbu filma otišla je španjolskom ostvarenju “Staghorn Coral”, Julia Girosa, dok je nagrada za najbolju kameru je otišla u ruke Vinka Ćemeraša za film “Izgubiti neću dah”, redateljice Mare Milin.

  Na početku programa prisutnima se obratio načelnik Neuma Dragan Jurković koji je kazao kako je suradnja s Festivalom podvodnog filma počela iznenadno i neočekivano kada je došla prijava na javni poziv za dodjelu sredstava za kulturu i sport.

  “Kada je prijava stigla nismo ni znali o čemu se radi, ali je zvučalo zanimljivo, drugačije i vrijedno pozornosti”, istaknuo je načelnik Jurković, dodavši kako se nada da će ovaj filmski festival postati tradicionalan.

  Na Međunarodnom festivalu podvodnog filma prikazana su 22 ostvarenja. Filmovi su jedinstveni, prikazuju bogatstva podvodnog svijeta kroz različite oči umjetnika i amatera. Prikazuju ljubav prema moru, rijekama, jezerima, ronjenju i istraživanju. Jedan dio autora pokušava i na ovaj način doprijeti do svijesti ljudi prilikom zagađivanja okoliša, u ovom slučaju podvodnog svijeta.

  Međunarodni festival podvodnog filma u Neumu organizira Udruga “Standard”, a održava se pod pokroviteljstvom Općine Neum. Program Festivala podvodnog filma traje i danas, a u planu je održavanje radionica i predavanja, priopćeno je iz Ureda načelnika Općine Neum.

  najnovije

  spot_img