Najava: Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje ove subote izvest će predstavu „Tko si ti?“

Ove subote (22.travnja) nas očekuje prava dramska poslastica! Naime, dramsko-literarna sekcija Gimnazije fra Grge Martića izvest će u posuškoj kinodvorani predstavu „Tko si ti?“.

O predstavi

Autorska predstava „Tko si ti?“, čiji tekst supotpisuju Jozo Kolobarić i Jasminka Petric, zamišljena je kao svojevrsni nastavak drame „Bez trećega“ Milana Begovića. Na Gigu je bačena sumnja da možda i nije ubila muža Marka u samoobrani, a sumnju dodatno potpiruju očite simpatije koje prema njoj gaje doktor Mužinić i Zlatko, muž Markove sestre Lorene. Tužiteljica Plavčić nema suosjećanja prema Gigi, a čini se da i služavka Magda zna više o prošlosti nego što se čini…

Predstava također služi kao platforma na kojoj će se progovoriti o drugim pitanjima koja su naznačena i kroz Begovićev i kroz autorski tekst – ratne žrtve, rodna neravnopravnost. Inače, ova predstava prvi put je izvedena još davne 2015.godine postigavši veliki uspjeh i traženje publike za ponovnu izvedbu, a ne sumnjamo da će i ovogodišnja postava izuzetno nadarenih mladih glumaca polučiti isti uspjeh.

Novu postavu čine Manda Pekas u ulozi Gige Barić, Jure Filipović u ulozi Marka Barića, Lukas Čale u ulozi Freda Mužinića, Petra Begić u ulozi Lorene Antičević, Filip Oreč u ulozi Zlatka Antičevića, Emanuela Karamatić u ulozi Ane Plavčić, Matea Leko u ulozi Glorije Juratović te Lana Pavković u ulozi Magde.

Specifične društvene pojave između scena komentiraju:  Franko Matković,  Lea Pirić, Ante Budimir, Jelena Bakula, Gabrijela Begić, Marija Protrka i Iva Tomić.

Režiju potpisuju profesorice Jasminka Petric i Marija Vučić.

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite ovu mladu ekipu na premijernoj izvedbi koja će poslužiti kao generalna proba pred natjecateljsku izvedbu na 21. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu. Ulaz je simboličnih 3 KM, a kupnjom ulaznice, kokica i napitaka pomažete ovim mladim glumcima za odlazak na natjecanje u Konjicu.

Vidimo se u posuškoj kinodvorani 22. travnja u 19:00 sati.

Objava Najava: Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje ove subote izvest će predstavu „Tko si ti?“ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas